Instagram'da

Instagram'da "Özel Hikayeler" devri başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-07 20:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde para kazanmaya daha fazla odaklanan Instagram'da yeni bir özellik geliyor. Özel hikayeler, uygulama içi satın alma işlemlerini de destekleyecek. 

Instagram için geliştirilen yeni özellik, henüz şirket tarafından tanıtılmasa da açığa çıkarıldı. Android geliştiricisi olarak bilinen Alessandro Paluzzi, yaptığı incelemeler sonrasında Instagram için getirilmek istenen özellikleri kendi sosyal medya profilleri üzerinden paylaştı. Buna göre Instagram son dönemlerde sosyal ağlarda oldukça popüler duruma gelen ücretli içeriği, hikayeler bölümüne taşıyacak. Kullanıcıların hikayeler üzerinden sadece aboneler için özel bir şekilde içerik paylaşmasına imkan tanıyacak yeni özellik, böylece hem içerik oluşturucular hem de takipçiler için yeni bir dönem başlatacak.

Instagram kullanıcıların bazı hareketlerini kısıtlamaya başladıInstagram kullanıcıların bazı hareketlerini kısıtlamaya başladı

Instagram’ın yeni özelliği neler sunacak?

Alessandro Paluzzi’nin paylaşımlarına göre sosyal ağda yer alacak yeni özellik, özel hikayeler adı ile paylaşılacak. Şu anda herhangi bir test süreci ya da kapalı beta gibi bir durumu bulunmayan ÖZEL hikayeler Instagram tarafından gizli bir şekilde geliştirilmeye devam ediliyor. Şirket daha önceki dönemlerde gündeme gelen farklı iddiaların geçerli olmadığı takdirde yalanlamalar yaparak kullanıcıları bu konuda bilgilendiriyordu. Ancak özel hikayeler ile ilgili gündeme gelen iddialar için herhangi bir yalanlama gelmedi. Mevcut özelliğin ekran görüntüleri ile desteklenmesi, özel hikayeler devrinin başlayacağını net olarak gösterdi. Konu ile ilgili gündemde yer alan haberlere göre Instagram gerçekleştireceği özel bir lansman ile mevcut özelliği tanıtacak.

Instagram'ın yeni özelliği için paylaşılan ekran görüntüleri şöyle; 

Paylaşılan ekran görüntülerinden de anlaşılabileceği üzere paylaşılan hikayeler normal kullanıcılara ve abonelere gösterilecek. Ancak mevcut kullanıcı için ücretli bir şekilde abonelik satın almayan kişiler içerikleri göremeyecek ve içeriklerin yerine özel bir not paylaşılacak. Notta ise ‘’ Bu hikayeye yalnızca özel hikaye içeriğine ödeme sağlayan kullanıcılar tarafından erişime açıktır’’ yazacak. Üstelik mevcut hikayeler standart hikaye rengi yerine mor bir renk ile gösterilecek. Normal hikayelerden de kolay bir şekilde ayırt edilebilecek. Kişiler ücretli bir şekilde satılan aboneliği aldığı takdirde kullanıcılar tarafından paylaşılacak bu özel içerikleri görüntüleyecek.  

Yeni özelliğin kısa süre içerisinde sosyal ağda yer alması bekleniyor. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ