Instagram'da öne çıkmanız için ipuçları - Haberler - indir.com

Instagram'da öne çıkmanız için ipuçları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-07 13:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformunda birkaç ipucu ile görünürlüğünüzü daha da arttırmanız mümkün.

Günümüzde baktığımızda en popüler sosyal medya platformunun Instagram olduğu görülüyor. Bu nedenle olabildiğince fazla insana hitap etmek isteyenler, bunun için daha çok Instagram platformunu tercih ediyorlar. Fakat Instagram’da gerçek takipçi kazanmak her zaman kolay olmayabiliyor. Bunun için bazı noktalara dikkat ederseniz, profilinizin diğer profillerden daha çok dikkat çekmesini sağlayabilirsiniz. Instagram’daki görünürlüğünüzü arttırmak adına size önerebileceğimiz ipuçları şöyle;

Instagram indir - iOS
Instagram indir - Android

Instagram'da öne çıkmanız için 7  ipucu

  1. Estetik fotoğraflar seçin

Instagram profilinizin görselliği, dışarıdan bakan birisi için önem taşır. Bu nedenle paylaşacağınız fotoğrafların estetik olmasına özen gösterin. Bunun sürekli değişik filtreler kullanmamanız gerekir. Tüm fotoğraflar için en uygun olan tek bir filtre seçmeniz, estetiği arttırır.

  1. Hikayeleri aktif kullanın

Hikayeler özelliği, Instagram’ın en popüler özelliği olarak dikkat çekiyor. Bu popülerlik sizin profilinize de katkı sağlayacaktır. Hikayelerinizle öne çıkmanız, profilinizi daha fark edilebilir bir hale getirebilir.

  1. Fotoğraflarınızı albüm olarak paylaşmayı tercih edin

Fotoğraf paylaştığınız konuyla alakalı elinizde birden fazla görsel varsa, bunların hepsini aynı gönderide paylaşmayı seçin. Bu, takipçileriniz için daha pratik bir deneyim olur ve onların işini kolaylaştırmış olursunuz.

  1. Hashtag kullanımlarınıza dikkat edin

Instagram’da görünürlüğünüzü arttırmanızın en iyi yollarından birisi, hashtag kullanımınız. Hashtag’ler, fotoğraflarınızın keşfette çıkmasına ve o hashtag’in aramalarında çıkmasına olanak tanır. Bu da dışarıdan takipçi kazanmanızı ve profilinizin fark edilmesini sağlayabilir.

  1. Gönderi paylaşım sıklığında aşırıya kaçmayın

Görünürlüğünüzün artması adına her gün fotoğraf ve video paylaşmak istiyor olabilirsiniz. Fakat günde en fazla 3 – 4 fotoğraf ya da video paylaşmanız yeterli olacaktır. Elbette bu fotoğraf ve videoların içeriğinin kalitesine de dikkat etmeniz gerekir.

  1. Profilinizin bir konusu olsun

Instagram hesabınız için belli bir konu belirleyip, paylaşımlarınızı o konu üzerinden yapmanız, belli bir kitleye hitap etmeniz konusunda size yardımcı olur ve daha fazla takipçi kazanmanızı sağlayabilir. Takipçilerinizin ilgisini çekmek adına, bu durum önem taşır.

  1. Takipçilerinizle iletişim kurun

Instagram paylaşımlarınızın altına takipçilerinize sorular sorabilir ve onları profilde aktif hale getirebilirsiniz. Bu daha çok dikkat çekmenizi sağlar. Bunun için hikayeler eklenen güncel özelliklerden biri olan soru sorma özelliğini de zaman zaman kullanabilirsiniz. Ara sıra gönderilerinize gelen yorumlara yanıt vermek de takipçilerinizle olan etkileşiminizi arttırmanıza yardım eder. Bununla birlikte, hesabınızın konusuyla ilgili paylaşımları hashtag’ten bularak, bunlara yorum yapıp hesabınızın diğer kullanıcılar tarafından görülmesini sağlayabilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ