Instagram'da onaylı hesap nasıl alınır? - Haberler - indir.com

Instagram'da onaylı hesap nasıl alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-31 13:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Çoğunlukta ünlülerin, fenomenlerin ya da bilinçli kullananların dikkate aldığı onaylı hesap modunu birçok kullanıcı bilmiyor bile. Şayet bir hesabın taklit edilme olasılığı fazla ise ya da mağduriyete uğrama olasılığı yüksekse bu hesaplar onaylı hesaba dönüşebiliyor.

Hiç dikkat etiniz mi bilmiyorum ama bazı Instagram profillerinde mavi tik mevcut. İşte mavi tikin mevcut olduğu hesaplar onaylı hesaplar olarak geçiyor. Çoğunlukta ünlülerin, fenomenlerin ya da bilinçli kullananların dikkate aldığı onaylı hesap modunu birçok kullanıcı bilmiyor bile. Şayet bir hesabın taklit edilme olasılığı fazla ise ya da mağduriyete uğrama olasılığı yüksekse bu hesaplar onaylı hesaba dönüşebiliyor. Şayet sizde bu anlamda bilinçli olmak isteyen okurumuzsanız gelin bu haberin devamını birlikte okuyalım.

Peki Instagram’da onaylı hesaba nasıl geçeriz?

Bu zamana kadar kullanıcıların direkt başvuru yapmasının yerine Instagram, kriterlerini gözden geçirerek sosyal medya platformu otomatik olarak onaylı hesaba çeviriyordu. Kısaca özetleyecek olursam bu zamana kadar onaylı hesapların birçoğu kullanıcıların isteği ile değil Instagram’ın isteği ile oluyordu. Fakat Avustralya’da ilk olarak kullanıma sokulan özellik, yakın bir zamanda tüm dünyaya sunulacak. Bundan sonra Hesabınızı açıp ayarlar sekmesine girdikten sonra oradan onaylı hesap başvurusu yapabileceksiniz. Fakat size belirtmem gerekirse başvuru kısmını vurgulamak istiyorum. Çünkü bu seçenek herkese sunulacak olsa da her hesap kabul ne yazık ki görmeyecek. Siz başvuru talebinde bulunacaksınız sonrasında Instagram sizin hesabınızı araştırdıktan sonra onaylı hesap olması gerektiği veya olmaması gerektiği hakkında kararını verecek.

Instagram size olumlu ya da olumsuz mutlaka dönüş yapacak

Siz başvuru yaptıktan sonra Instagram size ne zaman dönüş yapar bilemiyorum. Bu zamanı Instagram Türkiye’de kullanıma sürdüğü zaman birlikte göreceğiz. Fakat şunu belirtmek istiyorum ki olumlu ya da olumsuz mutlaka Instagram size dönüş yapacak. şu anda onaylı hesap almanın mümkün olup olmayacağı hakkında açıklama yapan Instagram, “Şu anda yalnızca bazı tanınmış kişilerin, ünlülerin ve markaların doğrulanmış simgeleri bulunmaktadır. Şimdilik doğrulanmış simgesi talep etmeniz veya satın almanız mümkün değildir. Hesabınızda doğrulanmış simgesi yoksa, insanlara kimliğinizin gerçek olduğunu bildirmenin başka yolları da vardır. Örneğin resmi internet sitenizde, Facebook sayfanızda veya Twitter hesabınızda Instagram profilinizin bağlantısına yer verebilirsiniz."

Facebook’ta onaylı hesabı olanlar Instagram’da onaylı hesap alamazsa ne olacak?

Herkesin merak ettiği bir diğer soru ise; Peki Facebook’da onaylı hesabı olanlar Instagram’da alamazsa ne olacak? Bu konu hakkında da açıklama yapan Instagram yetkilileri şöyle konuşuyor; "Instagram'da yalnızca bazı tanınmış kişilerin, ünlülerin ve markaların doğrulanmış simgeleri bulunmaktadır. Doğrulanmış simgesi olan Facebook Sayfalarının tamamının Instagram hesaplarında doğrulanmış simgesi yoktur. Şu anda, yalnızca taklit edilme ihtimali yüksek olan Instagram hesaplarının doğrulanmış simgeleri vardır."

Peki Instagram’da onaylı hesap başvurusunu nasıl yapacağız?

Bu işlem oldukça basit. Şu an için ülkemizde kullanıma sunulmayan bu özellik yakın zamanda gelecek olan bir güncelleme ile herkese sunulacak. Güncellemenin ne zaman geleceği hakkında şu an için bir bilgi yok fakat yakın bir zamanda bu özelliği Ayarlar sekmesi altında göreceğiz. Özellik kullanıma sunulduktan sonra Ayalar sekmesine tıkladıktan sonra orada mevcut olacak olan Onaylı Hesap Başvurusu sekmesini seçmeniz yeterli olacaktır.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ