Instagram'da nasıl GIF paylaşılır? - Haberler - indir.com

Instagram'da nasıl GIF paylaşılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-05 12:59:24
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Çoğu kişi fark etmese de Instagram GIF paylaşma özelliğini kullanıma sundu. Sadece hikayeler (Stories) kısmından paylaşılabilen GIF' ler ile birlikte Instagram hesabınızı daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Şu an için Instagram'da hazır GIF dosyaları yer almıyor. Ancak sıklıkla güncellenen sosyal medya platformunda bu özelliğin de yakın bir zamanda güncelleme ile geleceği düşünülüyor. Pek çok kişi tarafından bilinmeyen bu özellik şu an için yanlızca hikayeler (Stories) kısmında yer alıyor. Instagram'da GIF paylaşmak için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Instagram'a GIF Nasıl Eklenir?

Instagram'da GIF yapma, GIF indirme henüz mümkün olmadığından dolayı ilk olarak telefonunuza Instagram GIF programı/uygulaması yüklemeniz gerekiyor. Hem iOS hem de Android tarafında onlarca sayıda Instagram için GIF dönüştürücü uygulaması mevcut. Program kullanmadan çevrimiçi olarak da GIF dönüştürmeniz mümkün. CloudConvert gibi GIF'ten MP4 formatına çeviren çok sayıda web servisi bu konuda işinizi görebilir.

Instagram'da GIF Nasıl Paylaşılır?

Instagramdan GIF paylaşmak aslında normal video paylaşmaktan farksız. Gelelim dönüştürdüğümüz GIF' leri paylaşmaya:

  • İlk önce Instagram hikayeler bölümü olan + butonuna tıklayın ve  galeriden/film rulosundan paylaşacağınız videoyu seçin.
  • Dilerseniz paylaşımınıza filtre ekleyin.
  • Videonun sadece bir kısmını paylaşmak istiyorsanız kesme aracına dokunun. Kaydırıcı ile videonun bitiş noktasını ayarlayın.
  • Profilinizde ve takipçilerinizin akışında görünecek sabit görüntüyü seçin.
  • Oluşturduğunuz paylaşıma başlık ekleyip paylaşımınızı tamamlayın.




PAYLAŞ