Instagram'da Nasıl Başarılı Olurum? - Haberler - indir.com

Instagram'da Nasıl Başarılı Olurum?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Instagram'da markaların kendini göstermesi ve fotoğrafların daha fazla kullanıcıya ulaşması elbetteki kolay değil. Bunu başarabilmeniz için yapmanız gereken en önemli şey ise gerçek ve içeriklerinizle ilgili bir takipçi topluluğu oluşturabilmek.

Yazdığımız gibi bunu yapmak kolaymış gibi görünse de markalar ya da kullanıcılar bu toplulukları oluşturma ve topluluk ile sürekli bağlantıda kalma konusunda büyük sıkıntılar yaşıyorlar.

Aşağıda bahsettiğimiz 4 ipucu ise Instagram'da kullanıcı topluluğu oluşturma ve topluluğunuz ile bağlantıda kalma noktasında size yol gösterecek. Ayrıca aklınızdaki 'Instagram'da nasıl başarılı olurum?' sorusuna da cevap olacak.

1Hashtag'leri keşfetmeniz ve içeriklerinizi yapıcı hashtag'lerle etiketlemeniz gerekiyor.

Öncelikle içeriğinizin odağındaki hedef kitlenizin ve bağlantı kurmak istediğiniz kişilerin ortak özelliklerini bilmeniz gerekiyor. Eğer hedef kitle hakkında bir fikir sahibi değilseniz, ilk işiniz bu kişileri yakınınızda aramak ve bağlantıda kalmak istediğiniz kişilerin ortak özelliklerini belirlemek olmalı.

Instagram Hashtag

Bir örnek verecek olursak; eğer oyuncak satan bir işletmeye sahipseniz hedef kitleniz çocuklar veya oyuncaklara ilgi duyan kişiler olmalıdır.

Bu aşamadan sonra yapmanız gereken ilk şey ise hedef kitlenizin kullandığı #hashtag'leri belirlemek olacak. Kişisel hesap sahipleri bu aşamada diğer kullanıcıların hesaplarını inceleyerek, yoğun kullanılan #hashtag'leri rahatlıkla bulabilirler. İşletme sahipleri ise bazı analizler yapmalı ve daha spesifik kitlelere ulaşmak için bu analizleri göz önünde bulundurarak #hashtag'leri belirlemeliler.

Doğru belirlenen Instagram #hashtag'leri içerik paylaşımı noktasında özellikle marka ile ilgilenen bir topluluk oluşturmaya faydalı olacağı gibi bu toplulukta yer alan kişiler de içerikleri meraklarından dolayı takip edecekler.

2- İnsanların sizin hakkınızda paylaşım yapmalarını sağlayın!

Instagram'da insanların sizin hakkınızda paylaşım yapmalarını sağlayabileceğiniz pek çok yöntem bulunuyor.

Instagram Tag

Birinci Yöntem; kendi hashtag'inizi oluşturarak, sizinle aynı şeylere ilgi duyan diğer kişilerin bu hashtag'leri kullanmasını sağlamak olabilir.

İkinci Yöntem; paylaşacağınız fotoğraflara #tag ekleyerek yani etiketleyerek, kişilerin içeriklerinizi görmesini ve de onları bu içerikleri paylaşmalarını sağlayabilirsiniz.

3- Trendleri takip ederek, duygularınızı yansıtan içerikleri de paylaşın!

Takipçiler her ne kadar sizi ya da markanızı içeriklerinizden dolayı takip ediyor olsalar da bazen markanızın ya da kendinizin duygularını yansıtan içerikleri de paylaşmanız gerektiğini unutmayın. Bu şekilde yaparak hem takipçilerinizi sıkmamış hem de takipçileriniz ile aranızda duygusal anlamda bir bağ oluşturabilirsiniz.

Instagram Trendler

Buna örnek verecek olursak; Instagram hesabınızda takipçilerinizin sevecekleri manzara, mutluluğu anlatan özgün fotoğraflar ya da yaz mevsiminden kalma bir kumsal fotoğrafı paylaşabilirsiniz.

Tabii ki bu fotoğrafları paylaşırken hedef hashtag'lerden farklı olan genel hashtag'leri de mutlaka kullanmalısınız. Bu sayede hem içeriklerinizin hepsine ilgi duymayan takipçileri kazanmış olursunuz hem de Instagram topluluğunuzu bir adım daha ileriye taşıyabilirsiniz.

4- Takipçilerinizin yorumlarını dikkate alın!

Hedef kitle için hashtag'leri belirledik, paylaşımlarımızı yaptık ve istediğimiz başarıya ulaştık. Peki Instagram'da başarıyı nasıl koruyacağız?

Instagram Yorumlar

Bu konuda size şunu söyleyebiliriz. Paylaşımlarınızı takip eden kişilerin bu içeriklere yazdıkları yorumları kesinlikle karşılıksız bırakmayın. Kendisine cevap verildiğini gören kullanıcı kesinlikle sizi takip etmeyi bırakmadığı gibi potansiyel olan diğer kullanıcılarında sizi takip etmelerini sağlayabilir.

Bu sayede de hem sosyal bir iletişim alanı oluşturmuş olursunuz hem de kazandığınız takipçiler ve elde ettiğiniz başarıyı korumuş olursunuz.





PAYLAŞ