Instagram'da işletme hesabı açma - Haberler - indir.com

Instagram'da işletme hesabı açma

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-13 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu Instagram, bireysel kullanıcılara olduğu kadar profesyonel kullanıcılara da birbirinden farklı imkanlar sunuyor. Instagram işletme hesabı nasıl açılır? öğrendikten sonra platformu kendiniz veya işletmeniz için çok daha profesyonel bir şekilde kullanabilirsiniz. İşletme hesabı oluşturmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. 

Instagram işletme hesabı açmak

Instagram işletme hesabı, ürün ya da herhangi bir hizmet sunan markaların ve Instagram üzerinden içerik üretimi yapan paylaşım istatistiklerini görmelerini sağlayan ve farklı iletişim bilgilerini profil sayfaları üzerinden paylaşabildikleri ürün fiyat bilgisi sundukları bir sistemdir. Tüm Instagram kullanıcıları kolay bir şekilde kendileri ya da markaları adına ücretsiz bir şekilde işletme hesabı açabilirler. Özellikle de bir sosyal medya uzmanı veya dijital medya uzmanı tarafından kontrol edilen hesaplar, Instagram işletme hesabı olarak adlandırılır. Çünkü işletme hesaplarında detaylı istatistiklere ulaşılır ve bu sayede paylaşım planı daha kolay bir şekilde hazırlanır. Aynı zamanda işletme hesabıi ürün veya hizmet sunan markaların da güvenilirliğini artıracaktır. 

Instagram'dan video nasıl indirilir?Instagram'dan video nasıl indirilir?

Instagram işletme hesabı nasıl açılır?

  • Instagram mobil uygulamasını açın ve bir hesap oluşturun ya da hesap bilgilerinizle giriş yapın.
  • Profil sayfanız üzerinden Ayarlar sayfasını açın.
  • Hesap sayfanızı açın.
  • Profesyonel Hesaba Geçiş Yap seçeneğine dokunun.
  • İşletmeniz ile ilgili detayları belirleyin.

Instagram mobil uygulamasını açın ve bir hesap oluşturun ya da hesap bilgilerinizle giriş yapın

Instagram işletme hesabına geçmek için ilk olarak bir Instagram hesabına sahip olmalısınız. Mobil uygulamayı cihazınıza indirdikten sonra yeni bir hesap açabilir veya daha önce kullandığınız bir hesap varsa hesap bilgileriniz ile giriş yapabilirsiniz. Instagram işletme hesabı açmak için de mobil uygulamayı kullanmanız gerekiyor. Çünkü masaüstü versiyon henüz bu şekilde bi işlem için yeterli değildir. 

Profil sayfanız üzerinden Ayarlar sayfasını açın

Instagram hesabını açtıktan sonra veya hesap bilgileriniz ile giriş yaptıktan sonra ekranın alt kısmında yer alan menüden profil sayfanızı açın. Buradan Instagram bilgilerinizi görüntüleyebilir veya bazı temel değişiklikler yapabilirsiniz. Profil sayfanızın sağ üst köşesinde yer alan alt alta üç çizgi butonuna dokunmanız yeterli olacak. Burada açılan menüden ise  Ayarlar seçeneğine dokunarak Instagram Ayarlar sayfanızı açın.

Hesap sayfanızı açın

Instagram Ayarlar sayfası üzerinden kendi hesabınız ile ilgili olarak tüm işlemleri yapabilir ve bilgilerinizin her birine ulaşım sağlayabilirsiniz. Burada hesap seçeneğine dokunarak Instagram Hesap ayarları sayfasını açın. Instagram Hesap Ayarları sayfası üzerinden görünür hesap düzenlemelerini daha detaylı olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Profesyonel Hesaba Geçiş Yap seçeneğine dokunun

Instagram Hesap Ayarları sayfasının en alt kısmında Profesyonel Hesaba Geçiş Yap seçeneğinin yer aldığını görebilirsiniz. Bu seçeneğe dokunduğunuz zaman Instagram tarafından hazırlanmış olan bilgilendirme metni karşınıza çıkar. Bunu dikkatli bir şekilde okuyun.

İşletmeniz ile ilgili detayları belirleyin

Profesyonel Hesaba Geçiş Yap seçeneği ardından yapacağınız tüm düzenlemeler sizin tercihiniz doğrultusunda belirlenecek. Bunlar hesabın kategorisi ve türünü belirleyebilir. Hesabınızı bir Facebook sayfasına bağlayabilir, e-posta adresi ve telefon numarası gibi bilgilerinizi de ekleyebilir ve dilediğiniz gibi hesabınıza giriş yapabilirsiniz. 

 


Instagram’a sesli sohbet odaları özelliği geliyor!Instagram’a sesli sohbet odaları özelliği geliyor!
Instagram'da 'Shadow Ban' nasıl kaldırılır?Instagram'da 'Shadow Ban' nasıl kaldırılır?
Instagram, silinen gönderileri kurtarma özelliği sunduInstagram, silinen gönderileri kurtarma özelliği sundu

PAYLAŞ