Instagram'da 'ekran görüntüsü alındı' bildiriminden nasıl kurtulabilirsiniz? - Haberler - indir.com

Instagram'da 'ekran görüntüsü alındı' bildiriminden nasıl kurtulabilirsiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-15 18:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformu Instagram kullanıcı sayısını gün geçtikçe artırmaya devam ediyor. Haliyle bu artış sonucu kullanıcılarda güvenlik endişesi olabiliyor. Geçtiğimiz günlerde platformdaki güvenlik hissini arttırma çalışmaları yapan sosyal medya platformu yeni bir uygulamayı kullanıcılarına sundu. Bundan sonra izlediğiniz hikayelerin ekran görüntüsünü aldığınızda bu durumdan karşı tarafın haberi olacak. Fakat bu durumdan rahatsız olursanız basit birkaç yöntemle bu bildirimlerden kurtulmanız mümkün.

Özelliğe değinecek olursak Instagram'ın hikayeleri daha güvenli hale getirmek için bir güvenlik önlemi aldı. Instagram bu adımı kullanıcılara daha güvenli ve rahat paylaşım yapabilme ortamını sunmak için attı. 24 saat içinde kaybolan hikayelerde eğer ekran görüntüsü alırsanız bu karşı tarafa bildirilecek ve güncelleme konusundaki uyarı sadece bir kez gerçekleşecek. Hikayenizin ekran fotoğrafını çeken kullanıcıların isimlerinin yanında yıldız işareti belirecek. Peki bu durumun önüne geçmek için neler yapabiliriz'

  • Kaydetmek istediğiniz hikayeyi bu işlemi yapmadan önce telefonunuzu uçak moduna alarak internet bağlantısını kesin, Instagram'ın hikayeyi kaydettiğinizi karşı tarafa bildirmesini engelleyebilirsiniz.
  • Bu yöntemin dışında başka yöntem olarak StoryReposter isimli uygulamayı indirebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde paylaşılmış hikayeleri alıp, kaydedebilirsiniz. Böylece bildirim sistemine takılmadan fotoğraf veya videodan oluşan hikayelerin tamamını kaydetmek mümkün olacak.
  • Son olarak da bazı kullanıcılara Instagram'ın 'ekran görüntüsü alma bildirimi' henüz ulaşmamış olabilir. Platform bu özelliği kısımkısım kullanıcılara ulaştırdığı için henüz bildirim almadıysanız özellik sizin için daha devreye girmemiş demektir.




PAYLAŞ