Instagram'da büyük değişiklik! IGTV simgesi kalkıyor! - Haberler - indir.com

Instagram'da büyük değişiklik! IGTV simgesi kalkıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-20 11:50:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Sosyal medya platformu olan Instagram'ın 1 dakikadan daha uzu videoları yayınlamak için geliştirmiş olduğu IGTV, lansmanı yapıldığı zamandan beri beklenen ilgiyi göremedi. IGTV'nin, Instagram uygulamasındaki kolay erişim butonu kalkıyor.

Fotoğraf paylaşma platformu olan Instagram'ın 1 milyardan fazla kullanıcısı olmasnıa rağmen, bağımsız IGTV uygulamasını gerçekleştirilen lansmandan itibaren indirilme sayısı 18 ayda yalnızca 7 milyonda kaldı. Başlangıçta önemli bir özellik olduğu düşünülen fakat zamanla istenen seviyeye ulaşamamış olması sonucu hızlı erişim özelliğini kaybediyor. Bu gelişme, hem IGTV'nin kendi uygulamasının indirilmesini  arttırmak için hem de beklediği ilgiyi yakalayamayan uygulamanın Instagram tarafından arka plana atılması gibi iki farklı yaklaşımla değerlendirilebilir.

Instagram yer bildirimi harita özelliği geliyorInstagram yer bildirimi harita özelliği geliyor

Tıklanma sayısı çok az

Facebook şirket sözcüsü; "İnsanların IGTV içeriği oluşturmasını ve keşfetmesini kolaylaştırmak için çalışmaya devam ettikçe, çoğu insanın Feed'de önizlemeler, Keşfet'teki IGTV kanalı, içerik oluşturucuların profilleri ve bağımsız uygulama aracılığıyla IGTV içeriğini bulduğunu öğrendik. Instagram uygulamasında ana ekranın sağ üst köşesindeki IGTV simgesine çok az kişi tıklıyor.” açıklamasında bulundu.

Şirket sözcüsü açıklamalarının devamında ise Instagram'ı her zaman mümkün olduğunca basit tutmak istediklerini ve çalışmalarının bu bağlamda gerçekleştiğini vurguladı.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ