Instagram'da büyük bir hata tespit edildi - Haberler - indir.com

Instagram'da büyük bir hata tespit edildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-12 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformu olan Instagram üzerinde, sistemsel bir hatadan ötürü büyük bir hata ortaya çıktı. Bu hata neticesinde kullanıcılar ana sayfasında, takip etmedikleri kişilerin hikayelerini gördüler. Twitter kullanıcısı InternetRyan, tarafından tespit edilen bu ilginç hatada, Instagram ana sayfası üzerinde hikayelerin olduğu alanda tanımadık veya takip edilmeyen kişilerin hikayeleri gözükmeye başladı. TechCrunch kaynaklı habere göre ise şirket yetkililerine ulaşıldı ve Instagram yetkilileri sorunu kabul edip, kısa süre içerisinde çözüldüğünü ifade ettiler.

Instagram’dan Büyük Hikaye Hatası

Instagram Kullanıcıların Hakkını KoruyacakInstagram Kullanıcıların Hakkını Koruyacak

Henüz sebebi bulunmayan bu sorun ile alakalı araştırmaların sürdüğü belirtiliyor. Sorunun sebebi belli olmazken, Instagram yetkilileri tarafında saatler içerisinde çözüldüğü belirtiliyor. Ancak söz konusu bu sorunda takip edilmeyen kişinin hikayesine basıldığı zaman, hikaye açılmıyor ve kullanıcının takip edilmediği uyarısı ekrana geliyor. Fakat yaşanan bu durum çeşitli tartışmaları da doğurdu. Bu noktada “Facebook’a bağlı şirketlerin sürekli benzer ve tekrarlayan hatalar barındırması, onlara olan güveni sarsıyor” şeklinde bir şikayet ortaya çıkmış oldu.

Şirket sözcüsü tarafından yapılan açıklamada ise “Az sayıda insanın Instagram anasayfasında takip etmedikleri kullanıcıların hikayelerini görmesi sorununun farkındayız. Hesabınız özelse, kişiler sizin hikayelerinizi göremedi. Buna, sonradan çözdüğümüz bir hata sebep oldu.” Sözlerini dile getirdi. Söz konusu sorunun Facebook gizlilik ve güvenlik ekipleri için zor bir dönemin ardından çıkması da oldukça ilginç gözüküyor. Facebook yaşadığı sahte haber ve seçim propagandaları sonrasında bağlı şirketlerinde de yaşadığı gizlilik sorunları şirketin başını ağrıtabilir.


İlgili uygulamalar
Instagram videoları ileri ve geri sarma özelliği test aşamasındaInstagram videoları ileri ve geri sarma özelliği test aşamasında
Instagram'a alışveriş sepeti özelliği geliyorInstagram'a alışveriş sepeti özelliği geliyor

PAYLAŞ