Instagram'da bağış toplama dönemi başlıyor - Haberler - indir.com

Instagram'da bağış toplama dönemi başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-22 12:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medya platformlarının lideri konumunda olan Facebook'un ardından gelen Instagram, bugün itibariyle yurt dışında kullanıma aldığı özellik ile kullanıcıların bağış toplamasına imkan tanıyor. Takipçiler, bu özellik sayesinde artık sevdikleri fenomenlerin projelerine ve işlerine maddi destek sağlayabilecekler. Platforma gelen bu bağış özelliği ABD, İngiltere ve İrlanda'da yayına alındı. Geçimini Instagram üzerinden sağlayan profiller, bağış toplama özelliği sayesinde takipçilerinden direk olarak para kazanabilecekler. Instagram platformunda ABD'deki kullanıcılar kar amacı gütmeyen kuruluşlar için bağış toplayabiliyor veya bağış yapabiliyorlar. Bugün itibariyle kullanıma açılan söz konusu bu özellik ise bireysel kullanıcıların, bireysel amaçlara bağış toplayabilmesine imkan tanıyor. 

Konuyla ilgili olarak şirket, bu özelliği şu an için test amaçlı olarak üç ülkede kullanıma açtıklarını, ilerleyen dönemlerde daha geniş kitlelerin kullanıma sunacaklarını dile getirdi. Platformun bu yeni özelliği şimdilik sınırlı sayıda profil için etkinleştirildi. Gelecek aylar içerisinde özelliğin daha geniş kitlelere açılacağı belirtiliyor. Bağış toplama özelliğini etkinleştirmek için ayarlardan Bireysel Bağış Toplama özelliğini açmak gerekiyor. Facebook bağış toplama için Stripe ile iş birliği yapıyor ancak bağış yapmak isteyenler Mastercard, Visa, Paypal gibi ödeme kuruluşlarıyla bağış yapabiliyor.

Instagram reklamları daha çok denetleyecekInstagram reklamları daha çok denetleyecek

Bağışı herkes toplayamayacak

Platform üzerinden bağış talep etmek için bir takım geçerli sebepler isteniyor. Ne için bağış toplayacağınızı belirledikten sonra Instagram’ın ve bağışa aracı kuruluşun bunu onaylaması gerekiyor. Bağış toplama süresi en fazla 30 gün olarak belirlenecek. Bir defaya mahsus bu süre 30 gün daha uzatılabilecek. Bağış toplamak için en az 18 yaşında olmalısınız. Bağış toplama özelliği bugün itibariyle ABD, İngiltere ve İrlanda’daki az sayıda profilin kullanımına sunuldu. Türkiye’de Stripe kullanılamadığı için ve ülkemizde bireysel olarak bağış toplamak yasal olmadığı için bu özelliğin Türkiye’ye gelmeyeceğini düşünüyoruz. Instagram'ın bağış özelliği hakkında yakın zamanda daha net bilgiler elde etmek mümkün olabilir. 


Instagram'dan en çok kazanç sağlayan ünlülerInstagram'dan en çok kazanç sağlayan ünlüler
Instagram Reels özelliği yoldaInstagram Reels özelliği yolda
Google Shoploop'la Instagram'a rakip olacakGoogle Shoploop'la Instagram'a rakip olacak

PAYLAŞ