Instagram'da artık tweet paylaşılabilecek - Haberler - indir.com

Instagram'da artık tweet paylaşılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-25 16:30:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler uygulama Twitter’a gelen yeni destek ile beraber artık iOS kullanıcıları tweetlerini Instagram hikayelerine paylaşabilecekler. Twitter’ın iOS uygulamasında yaptığı güncelleme ile Instagram hikayelerinde hızlı ve kolay bir şekilde tweet paylaşılmasına imkan tanıyacak güncellemesini duyurdu. Bu yeni özellik ile beraber iOS paylaşım sayfasını kullanarak gerçekleşiyor. Kullanıcıların, herhangi bir tweetin altındaki paylaşım simgesine basarak ve uygulama listesinden “Instagram Hikaye” seçeneğini seçmesi yeterli olacak. Instagram’a girdikten sonra tweet tekrardan boyutlandırılabiliyor, tekrardan konumlandırılabiliyor ve standart metin, çıkartma, müzik ve ek açıklama gibi seçenekler ile özelleştirilebiliyor.

Bu yenilikler öncesinde kullanıcılar tweetlerini ekran görüntüsü alarak bunları hikaye olarak paylaşabiliyorlardı. Ancak bu yeni arayüz, bu süreci daha basit bir hale getiriyor. Ayruca yeni özellik, henüz sadece metin ve resim tabanlı tweetlerde çalışıyor. İçinde video olan bir tweet, hikayeye eklenmeye çalışıldığı zaman henüz çalışmıyor.

Twitter sonunda unmention özelliğini duyurduTwitter sonunda unmention özelliğini duyurdu

Artık Instagram hikayelerine tweet eklenebilecek

Instagram’dan böyle bir hamle gelirken, Instagram içeriğini hala Twitter’da paylaşmak zor bir hal alıyor. Twitter’da bir Instagram bağlantısı gönerildiği zaman önizleme kartı oluşmuyor. Gönderi sadece düz bir URL olarak gözüküyor. Bu durum, 2012’de ortaya çıktı ve yakın bir zamanda geri dönüş belirtisi olduğunu söylemek mümkün olmayacaktır. Ayrıca özelliğin henüz iOS kullanıcıları için aktif olduğunu ve yakın zamanda bu entegrasyonun Android için de gelmesi bekleniyor. Android kullanıcıları henüz bu entegrasyonu deneyimleyemiyorlar.


Twitter para kazandırmak için yeni adımlar atıyorTwitter para kazandırmak için yeni adımlar atıyor

PAYLAŞ