Instagram'da Artık Fenomen Olmak Çok Kolay - Haberler - indir.com

Instagram'da Artık Fenomen Olmak Çok Kolay

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-14 16:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu olan Instagram üzerinde binlerce, milyonlarca takipçiye sahip kullanıcılar bulunuyor. Özellikle platforma her geçen gün eklenen yeni özellikler ile beraber kullanıcıların olan yoğun ilgiside artmaya devam ediyor. Kullanıcıların büyük takipçi kitlelerine sahip olması demek sponsorluk anlaşmaları ile para kazanması anlamına gelmektedir. Yapılan bir deney ile beraber Instagram fenonemi olmanın aslında o kadar zor olmadığı ortaya çıktı. Mediakix tarafından gerçekleştirilen bir deney ile kolay yoldan fenomen olarak sponsorluk anlaşması ile para kazanmanın basit yolları gözler önüne seriliyor. Bu deney başlangıcında iki farklı Instagram hesabı açılarak işlemlere başlandı.

Calibeachgirl310 hesabı için bir model ile anlaştılar ve bir gün içerisinde onun güzel fotoğraflarını çektiler. Yaz mevsimi için çoğu sahil mekanlarında çekildi. Deneyin diğer tarafında ise wanderingggirl adlı bir hesap açıldı ve burada paylaşılan tüm görselleri fotoğraf stoğu sunan hizmetler tarafından alındı. Hesabın fake yani sahte olduğu anlaşılmasın ise her gün bin takipçi satın alındı. Instagram sisteminin ise 15 bin takipçiye kadar herhangi bir problem çıkarmadığı gözüktü. Bin takipçi için 3 ile 8 dolar arasında fiyatlar ödendi ve kısa sürede istenilen takipçiye erişildi. Daha sonra yine beğeni ve yorumlmar satın alındı.

Hesaplar beklenen rakamlara ulaşılınca ise sponsorluk anlaşmaları için çalışmalar başlanıldı. İfade edilenlere göre her iki hesapta toplam dört ayrı sponsorluk elde etmeyi başardılar. Bu sponsorluklar ise hesabın ne zaman Instagram'a katıldığı ve takipçi kitlesi noktasında hiçbir sorgulama yapmadılar. Bu satın alınan takipçiler sonrasında gerçek takipçilerde gelmeye başladı. Yapılan deney sonucunda hesaplar üzerinden paylaşım başına 100 dolarlık bir kazanç elde etme başarıldı. Bu deney sonucunda aslın Instagram üzerinde fenomen olmanın pekte zor olmadığını söyleyebiliriz.





PAYLAŞ