Instagram'da alkol ve sigara otomatik sansürlenecek - Haberler - indir.com

Instagram'da alkol ve sigara otomatik sansürlenecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-26 12:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Gün itibariyle dünyanın en popüler sosyal ağ uygulamaları arasında yer alan Instagram’a yeni bir düzenleme getirildiği öğrenildi. Bildiğiniz üzere platform her yaştan kullanıcının kullanımına açık olmakla birlikte, içeriklerin yaş gruplarına uygun olması konusunda da çalışmalar sürdürüyordu. Şirketin almış olduğu kararla artık Instagram içerisinde sigara ve alkol içeren fotoğrafların 18 yaşından küçük kullanıcılara gösterilmeyeceği açıklandı. 

Instagram’ın yeni düzenlemesiyle birlikte artık 18 yaşından küçük kullanıcılar alkol ve sigara içeren fotoğrafları göremeyecek. Bunun nedeni ise, sosyal platformlardan küçük kullanıcılara alkol ve tütün reklamlarının yapılmasının önüne geçmek. Instagram’a getirilen bu yeni düzenlemenin işlevselliği için ise yapay zeka kullanacak. 

Instagram İki Faktörlü Doğruma Özelliğini Aktif Hale GetirmekInstagram İki Faktörlü Doğruma Özelliğini Aktif Hale Getirmek

Bildiğiniz üzere Instagram, Facebook şirketinin çatısı altında yer alan bir sosyal platform uygulaması. Gelişmiş yapay zeka algoritmasına sahip olan şirket, yeni bir yapay zekayla içeriklerin yaş gruplarına uygun olarak görüntülenmesini sağlayacak. 

Alkol ve tütün fotoğraflarına 18 yaş sınırı 

Instagram'dan yeni odak modu

Şirket yetkilileri, Instagram için yeni getirilen bu özelliğin Facebook platformunda da gün itibariyle aktif olarak kullanıma açıldığını açıkladı. Birçoğunuzun da bildiği gibi, Facebook Market üzerinden alkol ve tütün ürünlerinin satışına izin veriyordu. Ancak bu alanda yanlış anlaşılmaların olmasından kaçınan şirket tütün ürünleri ve alkol konusunda daha hassas davranma kararı aldı. 

Facebook şirketinin almış olduğu bu kararın arkasında ise, son dönemlerde Amerika Birleşik Devleti’nde elektronik sigara kullanımın yayınlaşmış olmasının büyük bir etkisi olduğu iddia ediliyor. Hatta bunun önüne geçebilmek için geçtiğimiz günlerde elektronik sigara satışı San Francisco ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yasaklanmıştı. 

Facebook hassas bir yaklaşım izlemeye karar verdi 

Facebook sansür uygulaması mı geliştirdi?

Bu konuda yeni yapılan düzenlemeler ile birlikte, gün itibariyle eş zamanlı olarak Instagram’da ve Facebook’ta 18 yaşından küçük olan kullanıcıların alkol ve tütün ürünleri içeren fotoğrafları görüntüleyememesi yönünde yeni bir özellik getirildi. Şirket bu kararı hakkında açıklama yapmasa da, bu sayede küçük kullanıcıların özellikle tütün kullanıma özenmesinin de önüne geçilmesini planladığını söylemek yanlış bir tespit olmaz.  

Ancak bildiğiniz üzere her iki platformda da sahte hesaplar yoğunlukta olduğundan şirketin bu alanda güvenlik önemi sağlayabilmesi için yapay zekaya ek olarak sahte profillerin yaygınlaşmasının da önüne geçmesi gerekli. Facebook ve Instagram’ın bu konuda ilerleyen  dönemlerde daha ne gibi değişiklikler yapacağını ise hep birlikte göreceğiz. 


İlgili uygulamalar
Apple'ın kurucu ortağı Facebook'u silme çağrısı yaptıApple'ın kurucu ortağı Facebook'u silme çağrısı yaptı
Instagram'da beğeni gizleme özelliği aktif!Instagram'da beğeni gizleme özelliği aktif!

PAYLAŞ