Instagram'a Yeniden Paylaşma Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

Instagram'a Yeniden Paylaşma Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-21 15:11:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Hikayeler tarafına gelen yenilikler dikkat çekmeye devam eden Instagram için yeni bir özellik daha ortaya çıktı. The Verge kaynaklı bilgilere göre Instagram’da kullanıcılar artık beğendikleri bir gönderileri kendi profillerinde paylaşabilecekler. Ortaya çıkanlara göre Yeniden Paylaşım adlı bir özellğin Instagram’da test edildiği iddia edildi. Instagram cephesinden henüz resmi bir açıklama ve bilgi gelmezken, sosyal medya üzerinde özellikle beğenilen içeriklerin paylaşımı neredeyse tüm platformlarda yer alıyor. Şimdi ise Instagram buna benzer bir özelliğini kendi sistemine getirmeye hazırlanıyor.

Instagram Yeniden Paylaş

Facebook tarafında “Paylaş” ve Twitter tarafında ise “Retweet” butonu olarak bu işlevleri sağlamak mümkün oluyor. Instagram’da ise sadece bir başkasının hikayesini kullanıcılar kendi hikayelerine ekleyebiliyorlar. Bir gönderiyi kullanıcı kendi profilinde paylaşmak için çeşitli Repost uygulamaları kullanmak zorunda kalıyor. Bu noktada beğenilen gönderi kaydedilebiliyor yada paylaşım yapılabilmesi için üçüncü parti uygulama desteği ile yayınlanabiliyor. Ancak bu ek uygulamalara gerek kalmadan Instagram’ın kendi paylaşım özelliğinin gelmesi uzun bir süredir bekleniyordu.

Ayrıca kullanılan üçüncü parti uygulamalar ile kullanıcılar diledikleri esneklikte paylaşım gerçekleştiremiyorlar. Instagram’a gelmesi beklenen “yeniden paylaşma” özelliği uzun bir süredir konuşuluyordu. The Verge kaynaklı içeriğe göre ise Instagram’ın bu özellik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor ve artık kullanıcıların gönderileri kendi profili üzerinde paylaşmasını sağlayacak. Yeni özelliğin Yeniden Paylaşım yada Regnam olarak isimlendirilmesi bekleniyor. Paylaşıma açık olan gönderiler ise artık profiliniz üzerinde kolay bir şekilde paylaşılabilecek.

Instagram akışına ise bu gönderi düşecek ancak orijinal içerik sahibi de gözükmüş olacak. Bu sayede hem içeriğin ana sahibi hemde paylaşan kullanıcı memnun kalmış olacak. Henüz geliştirilme aşamasında olan yeniden paylaşım özelliği’nin çalışma sistemi ve ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor. Yakın zamanda Instagram cephesinden konu ile alakalı bir açıklama bekleniyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ