Instagram'a yeni Boomerang'lar ekleniyor - Haberler - indir.com

Instagram'a yeni Boomerang'lar ekleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-19 09:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü sosyal medya platformu Facebook'un karanlık mod özelliği üzerinde çalışmalar yürüttüğünü kendi resmi internet sitesi üzerinden duyuran ünlü bloger Jane Manchun Wong, Facebook'un ardından bu sefer de Instagram hakkında çeşitli bilgiler verdi. Bloger Wong, Instagram platformunun Hikayeler Boomerang için birçok özellik üzerinde çalıştığının bilgisini verdi. Söz konusu duyurunun içerisinde yorum yazmayı sevenleri, internet uygulamaları ile ilgilenenleri ve bunun yanı sıra aynı zamanda bildirimlere de önem verenleri ilgilendirecek önemli detaylar yer alıyor. 

Boomerang'a yeni seçenekler geliyor

Instagram platformunun mobil versiyonu için hazırlanan güncellemeler üzerinde çalışan geliştirici ekip, Boomerang özelliğinin işlevselliğini ve Hikayeler kısmının gösterim şekli üzerinde çeşitli çalışmalar yürütüyor. Jane Manchun Wong'un kendi resmi web sitesi üzerinden paylaşmış olduğu bilgilere göre, yakın zaman içerisinde 6 farklı Boomerang seçeneği ile karşı karşıya gelmemiz mümkün gibi gözüküyor. 

WhatsApp'a Boomerang geliyorWhatsApp'a Boomerang geliyor

Classic; halihazırda şu an için mevcut olan Boomerang özelliğidir. 

Hold; konu ile ilgili görseli her döngünün sonunda duraksatarak net görüntü sağlar.

Dynamic; konu ile ilgili görselin döngüsü bittiği andan sonra bir kaç kez titreme sağlar. 

Slowmo; halihazırda şu an için mevcut olan Boomerang modunun çok daha yavaş hali olarak biliniyor. 

Duo; Slowmo modundan daha hızlı fakat mevcut olan klasik Boomerang modundan da daha yavaş bir kullanım sunuyor. 

Duo 2; klasik moddan biraz daha hızlı bir kullanım sunuyor. 

Instagram platformu Hikayeler de paylaşılan görsel içeriklerin gösteriminde de bir takım değişiklikler söz konusu. 

Hikayeler kısmına neler gelecek?

Yukarıda saydığımız özelliklerin dışında kullanıcılara son derece eğlenceli bir kullanım sunan Hikayeler, Instagram kullanıcılarına kendi görsellerini bir sıra halinde profilleri aracılığı ile paylaşmalarına imkan tanıyor. Üstelik bu görselleri diğer kullanıcılar da görebilecekler. Hikayeler kısmında paylaşılan görsellerin süresi ise sadece bir gün. Bu sebeple Hikayeler kısmında 6 farklı görünüm ile karşılaşacağız. Wong tarafından verilen bilgilere göre bu özelliklerin hepsi kullanıcılara sunulmak üzere hazırdır. Bunun yanı sıra aynı zamanda, Hikayeler kısmında yer alması planlanan yeni kamera modları için farklı simgeler de yer alacak. Kullanım için 5 farklı mod yer alıyor. Bunlar;

- Focus - Odaklanma

- Layout - Mizanpaj

- Music - Müzik

- Stopmotion - Tek görselli hareket

- Superzoom - Süper yakınlaştırma

Yorumlar paylaşılabilir olacak

Herhangi bir paylaşımın altına yapılan yorumlara cevap verme özelliği bildiğiniz üzere halihazırda mevcuttur. Bunun yanı sıra aynı zamanda söz konusu bu yorumları paylaşma özelliği de yeni özelliklerin arasında mevcut. Jane Manchun Wong'un verdiği bilgiler arasında da yanıtla seçeneğinin yanı sıra aynı zamanda paylaş seçeneği de yer alıyor. Bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda alternatif yolları da deneyen Instagram, herhangi bir kullanıcının önemsediği olayların yer aldığı bildirimler kategorisini başka kategoriler tarafından savunması bir pozisyonda bırakılabiliyor. Hatta kullanıcılar pek de hoşlanmadığı sayfalara maruz kalabiliyor. 

Bu durumun önüne geçmek isteyen dünyaca ünlü içerik paylaşma platformu, kullanıcıya bağlı olarak sadece belirli bildirimler kategorisini göstermeye hazırlanıyor. Bu konuda karar vermek, hesap sahibine ait olacak. 

 

 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ