Instagram'a Watch Party Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

Instagram'a Watch Party Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-08 14:45:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en fazla üyeye sahip sosyal medya platformu olan Facebook, etkileşimi ve video izlemelerinin aktivitelerini arttırmak adına Watch Party adlı bir özelliğini platformuna sunmuştu. Şimdi ise benzer bir ortak izleme özelliğini Instagram’a sunacağı ortaya çıktı. Mashable adlı kaynağa göre bir Twitter paylaşımı ile Instagram’da henüz test edildiği ortaya çıkan bu ortak video izleme özelliğine dair bir ekran görüntüsü ortaya çıkıyor. Ekran görüntüsüne göre Instagram’da gerçekleştirilecek olan video izleme özelliği Instagram Direct bölümünden yapılan video sohbetleri gibi bir tasarıma sahip olacak ve çok kolay bir şekilde aktif edilebilecek.

Instagram Video İzleme Partisi

Instagram is testing Co-Watching in Video Calls

It's like Facebook's Watch Party but for Instagram Direct

Tip @Techmeme pic.twitter.com/cRpRO61DXh

Instagram'da Büyümenin Yolları Nelerdir?Instagram'da Büyümenin Yolları Nelerdir?
— Jane Manchun Wong (@wongmjane) 7 Mart 2019

Bu özellik kapsamında platformda yer alan hangi tür videolar izlenebilir olacak henüz belli olmuş değil. Ancak bu yeni video izleme parti özelliğinin Instagram’ın IGTV özelliğini biraz daha canlandırmak adına yaptığı bir adım olarak düşünülüyor. Ekran görüntüsüne göre tavsiye edilenler sekmesi üzerinden videoların gösterileceği belirtiliyor. Ayrıca seçilen videolarda yine oynatma listesine eklenebilecek.

Facebook için Watch Party sunulduğundan beri Facebook Gruplarında 12 milyon izleme partisi oluşturulduğu ifade ediliyor. Şirket ise bu yönlü Instagram tarafında da bir video izleme alışkanlığı oluşturmak istediği söyleniyor. Video servislerinin zirve ismi YouTube ile yarışmak bir hayli zor olurken Instagram ise IGTV ile bir rakip oluşturmuş ancak bu IGTV’ye olan ilgiyi arttırmak için şimdi ise bu gibi çeşitli hamlelerde bulunuyor. Bakalım Instagram’ın bu yeni video izleme parti özelliği kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak ve IGTV’nin istatistiksel olarak ne kadar yükselmesini sağlayacak göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Galaxy S10 Kamerası Özel Instagram Modu ile GeliyorGalaxy S10 Kamerası Özel Instagram Modu ile Geliyor
Facebook kan kaybediyor, Instagram hızla büyüyorFacebook kan kaybediyor, Instagram hızla büyüyor

PAYLAŞ