Instagram'a Tiktok'ta olan bir özellik daha geliyor - Haberler - indir.com

Instagram'a Tiktok'ta olan bir özellik daha geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-01 09:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

TikTok ile popülerliği artan kısa süreli video formatları arasında yaşanan rekabet her geçen gün daha da sert bir hal almaya devam ediyor. Sosyal medya dünyasının lider isimlerinden biri olan Facebook, geçtiğimiz yılın Ağustos ayı içerisinde TikTok  platformuna alternatif olarak gösterilen Instagram Reels özelliğini kullanıcıların beğenisine sundu. 

Popüler platform Instagram bugün içerisinde Reels için Remix özelliğini kullanıcıların beğenisine sunduğunu aktardı. Remix ile insanlar halihazırda varolan bir Reels videosuyla yan yana olacak şekilde kendi Reels videolarını hazırlayabilecekler. 

Instagram'ın beğeni gizleme özelliğiyle ilgili açıklama yapıldıInstagram'ın beğeni gizleme özelliğiyle ilgili açıklama yapıldı

Instagram, Reels için Remix özelliğini sundu

Instagram, TikTok’un bir özelliğini daha kendi bünyesine kattı. Instagram platformunda kullanıcılar artık bir Reels'i yeniden düzenleyebilir, yani orijinal klibin yanına kendine ait olan bir video yükleyebilirler. Bu özellik zaten düet adıyla genellikle TikTok platformundaki dans yarışmaları için oldukça popüler olarak görülüyor.

Remix özelliğini kullanmak için:

  • Beğendiğiniz bir Reels videosu bulun
  • Üç nokta ikonundan menüye girin ve “Remix this Reel” seçeneğini tıklayın
  • Ekran bir tarafta orijinal Reels videosu olacak şekilde ikiye bölünecek, burada karşılıklı olarak kendi Reels videonuzu çekin
  • Kaydettikten sonra ses ayarlarını yapın
  • İstediğiniz düzenlemeleri yapın ve paylaşın.

Söz konusu bu yeni özellik ile beraber sadece yeni yüklenen Reels videoları üzerinden Remix özelliği kullanılabilecek. Live Rooms, Hikayelerde anket ve soru, Artırılmış Gerçeklik gibi interaktif özelliklerinin insanların Instagram deneyimlerinin önemli bir kısmı olduğunu aktaran Instagram, Remix özelliği ile insanlara yeni rendler ve içerik üreticileriyle etkileşim içerisinde bulunmak ve yaratıcı bir şekilde üretim yapmak için yeni yollar sunmak adın çalışmalar yapılacağı amaçlanıyor. 

Instagram Reels nedir ?

Reels ile Instagram, kullanıcıların ses ve müzik bulunduran kısa videolar paylaşmasına ve düzen yapmasına izin veriyor. Bu kısa videoların uzun ise 15 saniye kadar olacak. Kullanıcılar bu kısa videoları hikayelerinde paylaşabilecek ve bunun yanı sıra profillerinde özel bir sekme içerisinde bu Reels videolarını da saklayabiliyorlar. 

 


Instagram Lite yeniden kullanıma sunulduInstagram Lite yeniden kullanıma sunuldu
WhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecekWhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecek
Instagram’da sizi engelleyenleri nasıl tespit edersiniz?Instagram’da sizi engelleyenleri nasıl tespit edersiniz?

PAYLAŞ