Instagram'a sesli mesaj özelliği geldi - Haberler - indir.com

Instagram'a sesli mesaj özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-11 10:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Instagram içerisinde bulunan ve mesajlaşmamızı sağlayan Direkt mesajlar kısmına yeni bir özellik daha geldi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar bire bir sohbetlerde veya grup sohbetlerinde birbirlerine sesli mesajlar gönderebilecekler. Yani Instagram'a sesli mesaj özelliği geldi!

Instagram'a sesli mesaj özelliği geldi!

Instagram'a gelen bu özellik sayesinde kullanıcılar birbirlerine sesli mesajlar atabilecekler. Bu sesli mesajlar bir dakika uzunluğunda olabilecek. Yeni gelen bu güncelleme iOS ve Android platformlarında dağıtıma çıkmış durumda. Eğer sizlerde böyle bir özellik yoksa Instagram uygulamasını güncellemeniz gerekiyor. Daha sonrasında arkadaşlarınıza ve sohbet ettiğiniz kişilere bir dakika uzunluğunda sesli mesaj gönderebileceksiniz.  Bu özelliği kullanmak için imkan bulan kullanıcılar sohbet tarafında mikrofon düğmesine basarak ses kaydı yapabilirler. Parmağınızı düğmeden çektiğiniz durumda ise mesajınız otomatik olarak karşı tarafa iletilmek üzere gönderilir.

iPhone'da Instagram videoları nasıl indirilir?iPhone'da Instagram videoları nasıl indirilir?

Eğer göndermekte tereddüt ederseniz veya yeniden kayıt etmek isterseniz parmağınızı ekrandan kaldırmadan düğmeyi çöp kutusuna sürükleyip sesli mesajı silebilirsiniz. Bu sayede yanlış veya istenmeyen sesli mesajları göndermekten kurtulmuş olursunuz. Instagram direkt mesajlara sesli mesajların gelmesi biraz uzun sürdü. Çünkü Facebook çatısı altında bulunan Instagram bu özelliğe sahip değilken, Facebook şirketinin Messenger platformunda sesli mesaj özelliği kullanılabilir bir durumdaydı. Sesli mesajlar özelliği WeChat ve WhatsApp gibi mesajlaşma platformlarında da yıllardır kullanılan bir özelliktir. Yapılan son ekleme ile birlikte Instagram tarafında da bu sesli mesajlar özelliğini kullanabileceksiniz. Bu özelliklerin gelmesi ile birlikte Facebook şirketinin bu uygulamaya kendi özelliklerini doldurduğunu düşünenler için biraz daha teoriyi güçlendirebilir. Fakat son gelen güncellemeler ve özellikler ile beraber oldukça kullanışlı bir uygulama olan Instagram, gün geçtikçe birçok özellik kazanmaya devam ediyor. 

Son olarak GIF özelliği ve birçok özellik gelmesi ile kullanıcı sayısında artma yaşanan ve sohbet tarafında daha çok kullanım görülen Instagram, büyümeye devam ediyor. Her ne kadar Facebook tarafına bağlantılar verilmeye çalıştığı için eleştirilse de şirket oldukça başarılı özellikler ile bizlere daha iyi bir deneyim sunmaya devam ediyor. İlerleyen zamanlarda ise yeni özellikler görebiliriz. Bu konuda beklemeye ve sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


İlgili uygulamalar
Instagram'da stalk yapmak çok kolayInstagram'da stalk yapmak çok kolay
Instagram'a Görme Engelliler İçin Yeni ÖzellikInstagram'a Görme Engelliler İçin Yeni Özellik
Instagram yakın arkadaş özelliğini duyurduInstagram yakın arkadaş özelliğini duyurdu

Akıllı Instagram Zamanlayıcısı TakeOff Tanıtım Videosu


PAYLAŞ