Instagram'a Otomatik Engelleme Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

Instagram'a Otomatik Engelleme Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-12 12:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformu Instagram kullanıcı deneyimi ve güvenliğini hep üst seviyelerde tutmaya devam ediyor. Şimdi ise şirket yeni özelliği ile beraber kullanıcılara gelen rahatsız edici hesap ve yorumlardan korumak adına yeni bir sistem geliştirdi. Sosyal medya platformları arasında fotoğraf paylaşımının en fazla olduğu isim Instagram oluyor. Durum böyle olunca Instagram’ın günlük neredeyse 1 milyar kişiye yakın kullanıcısı bulunuyor. Birçok kitlenin yer aldığı Instagram için yakın zamanda İsim etiketleri adlı bir özellik duyurulmuştu. Bu özellik ile beraber üniversite öğrencilerinin gibi toplulukları okullarında buluşturan yenilikler yer almış oldu.

Ancak bu kalabalık durumlarda kullanıcıları rahatsız eden hesaplarda ortaya çıkacaktır. Instagram ise bu gibi durumların önüne geçebilmesi adına yeni sistemini sunmaya hazırlanıyor. Yakın zamanda Instagram’ın yeni bir sistemini devreye sokması bekleniyor.

Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Rahatsız Edici Yorumlar Engellenecek

Platformda yer alacak bir rahatsız edici yorum “makine öğrenimi” özelliği sayesinde filtrelenmiş olacak. Normal şartlarda şikayetler üzerine bir paylaşım ve yoruma işlemde bulunan platform, yeni sistem ile beraber bu yorumları otomatik bir şekilde tespit edebilecek. Ayrıca geçmişte gerçekleşen ancak bildirilmeyen rahatsız edici yorumlarda yine bu otomatik sistem kapsamında  tespit edilebilecek. Diğer yandan bu yeni sistemin canlı yayınlarda yer alan yorumlar içinde kullanılacağı belirtiliyor. Bu noktada kullanıcıların hesaplarının kapatılması artık daha kolay olacak. Instagram’da profilinizin kapanması için şikayete gerek kalmadan otomatik sistem devreye girebilecek.

Önümüzdeki birkaç haftalık dönemde aktif olması beklenilen bu otomatik sistemin ne derece etkili olacağını ise yakın zamanda göreceğiz. Daha çok sürekli uygunsuz ve spam içerikler paylaşan sayfalarında artık şikayet almadan kapanabileceğini göreceğiz. Artık kullanıcıların yapacağı yorum ve paylaşımlara sistemin otomatik bir şekilde müdahele etmemesi için dikkat etmesi gerekmelerini söyleyebiliriz.


İlgili uygulamalar
Instagram yoluna Adam Mosseri kaptanlığında devam edecekInstagram yoluna Adam Mosseri kaptanlığında devam edecek
Instagram'a dünya genelinde erişim engellendiInstagram'a dünya genelinde erişim engellendi
Instagram Snapchat'in QR NameTags özelliğine benzer bir özellik yayınladıInstagram Snapchat'in QR NameTags özelliğine benzer bir özellik yayınladı

PAYLAŞ