Instagram'a Keşif ve Arama Odaklı Güncelleme Geldi! - Haberler - indir.com

Instagram'a Keşif ve Arama Odaklı Güncelleme Geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-06-24 12:00:33
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Instagram bugüne kadarki en büyük güncellemelerden birini yaptı. iOS ve Android platformlarında son sürüme geçiş yaparak keşif ve arama özelliklerini daha gelişmiş haliyle kullanıcılara sundu.

Milyonlarca kullanıcı kitlesine ulaşan Instagram, yaptığı bu son güncelleme ile keşif ve arama algoritmalarında çeşitli değişiklikler yaparak performans iyileştirmeleri ile kullanıcı deneyimini arttırmayı amaçlıyor. 

7.0 versiyonuna yükseltilen Instagram, keşfet sekmesini 3 farklı kategoride sunuyor. İlki #etiketler Instagram'ın keşif bölümünde karşınıza çıkacak olması. Fotoğrafların olduğu sayfa yerine popüler etiketlerin listesi gösterilecek. Bunlardan seçilen etiket, popüler ve güncel fotoğrafların olduğu farklı iki sekme sunacak. Böylece bir fotoğraftan diğerine geçmek kolaylaşacak. 

İkinci bir yenilik de popüler olan mekanları ve önemli etkinlikleri ön plana çıkararak fenomenlerinin paylaşımlarının kullanıcılar tarafından görülebilmesini sağlayacak.

Son olarak arama algoritmasını da anlık ve önemli haberlerin öne plana çıkması şeklinde daha gelişmiş bir yapıda sunan Instagram, arama sekmesine gelen gelişmiş özellikleri ile artık kullanıcıların aradıklarına daha kolay ulaşabilmelerine imkan sağlıyor.

Bunun yanı sıra, seyahate gitmek istediğiniz bir mekanla ilgili arama yaparak, diğer kullanıcıların orada çektikleri kareleri gözlemleme şansınız olacak.

Instagram, yayınladığı blog yazısında, güncelleme ile ilgili detayların yanında, 70 milyon adet fotoğraf ve video yüklendiğini ve bu sayıyı daha da arttırmaya yönelik çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Keşfet sekmesi üzerinden yeni kullanıcılarla tanışma imkanı sunan Instagram'ın son güncellemesi şu an için sadece ABD'deki Instagram kullanıcılarına sunuldu.





PAYLAŞ