Instagram'a Gönderi Zamanlama Özelliği Gelecek! - Haberler - indir.com

Instagram'a Gönderi Zamanlama Özelliği Gelecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-02 08:47:44
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Popüler fotoğraf ve video paylaşma uygulaması Instagram, platforma getirdiği yeni özellik ile gündemde. Reklamcılık sektörüne de el atan Instagram markaların büyümesinde ve kalkınmasında önemli bir araç haline geldi. Günümüzde kitle yayın araçlarının yanı sıra sosyal medya ile büyük kitlelere ulaşabilmek mümkün. İşletmelerin yerde ararken gökte bulduğu bu reklamcılık yöntemi ile ürünlerinin görülebilirliği artarak satış, hizmet faaliyetlerini geliştirmelerini sağlıyor.

Instagram, işletmelerin gönderilerini zamanlarını ayarlayabileceği yeni özelliğini kullanıma sunma kararı aldı. Kullanıcılarının en çok talep ettiği özelliklerin başında gelen gönderi zamanı ayarlama özelliği ile işletmeler yayınladıkları gönderilerin ne kadar zaman görünebileceğini belirleyebilecek. Başka bir ifade ile Twitter'daki gibi Instagram'da da ileriki bir tarihte paylaşılmak üzere fotoğraf ya da video yüklenebilecek. Facebook'a nazaran zamanlama özelliğinin olmadığı Instagram'da sosyal ağ uzmanları üçüncü taraf uygulamaları kullanmak zorunda kalıyordu. Twitter için de bu özellik başka uygulamalar aracılığıyla kullanılıyor. 16 milyon Instagram kullanıcısının istediği yeni özellikle birlikte kolaylıkla birden fazla içerik ve Instagram hesabı yönetilebilecek.

Ancak reklam sayfaları bu kapsamın dışında kalacak. Getirilen özellikle uygulama üzerinden değil InstagramAPI'si üzerinde değişiklikler yapılacak. Bu özellik sosyal medya yazılım uygulamalarının işine geldi Hootsuite, SproutSocial veya SocialFlow gibi sosyal medya yazılım uygulamaları daha sonra kendi ürünlerine ekleyebilecekleri bir işlevsellik kazanacak. İlk olarak işletme hesabı olanların kullanabileceği bu özelliğin 2019 yılından itibaren tüm kullanıcı hesaplarını kapsayacağı belirtiliyor.





PAYLAŞ