Instagram’a GIF desteği geliyor! - Haberler - indir.com

Instagram’a GIF desteği geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-21 11:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

En sık kullandığımız uygulamalardan biri olan Instagram hakkında bazı yenilikler mevcut. WhatsApp gibi uygulamalarda GIF desteği standart haline gelmiş durumda. WhatsApp, Facebook Messenger ve Telegram gibi mesajlaşma uygulamaları içerisinde uzun zamandır GIF desteği barındırıyor. Instagram'da olmayan bu özellik, sonunda Instagram Direct'e geliyor.

Instagram’a GIF desteği geliyor!

Bildiğiniz gibi bazı mesajlarda bir resim birden çok bilgi verebiliyor. Özellikle o anki ruh halinizi yansıtmak, örnek hareket gibi birçok özelliği GIF ile birlikte karşıdaki kişiye anlatabiliyordunuz. Bu özellik günümüzdeki popüler mesajlaşma uygulamalarında bulunuyor. GIF desteğinin eksikliğini gördüğümüz Instagram ise son gelen bilgilere göre bu özelliği Instagram Direct'e getiriyor. Bu özellik henüz geliştirme aşamasında olduğundan dolayı, Instagram özelliği test edip, geliştirip son hali ile birlikte yayınlamaya başlayacak. Yine de böyle bir gelecek güncelleme Instagram kullanıcılarını memnun edecektir. Geçtiğimiz haberimizde ise Instagram'a Facebook'taki gibi beğendiğiniz gönderileri kendi profilinizde veya haber akışınızda paylaşmanızı sağlayacak bir özellik geliyor.

Facebook'ta ve Instagram'da ne kadar vakit geçirdiğinizi hiç merak ettiniz mi?Facebook'ta ve Instagram'da ne kadar vakit geçirdiğinizi hiç merak ettiniz mi?

Bu özellik The Verge tarafından paylaşıldı. Fakat Instagram tarafından hala bu özelliğin geleceğine dair bir ses yok. Tekrar konumuza dönecek olursak günlük sohbet için pek tercih edilmeyen Direct, yeni özelliklerle güçlendirmeyi düşünüyor. Bugün dağıtılmaya başlayan özellikle birlikte sohbetlerimiz daha renkli ve daha eğlenceli bir hal alacak. Özellikle komedi kısmında GIF'ler gerçekten mesajlaştığınız kişileri güldürebiliyor. Direct'in de diğer mesajlaşma uygulamaları gibi kullanılmasını isteyen Instagram, artık sohbetlerinde GIF desteği bulunduruyor. GIF oynatabilmenizin yanında diğer mesajlaşma yazılımlarında olduğu gibi bu GIF'leri internetten bulup direkt olarak gönderebilirsiniz. Bunun için GIPHY platformuyla işbirliği yapan Instagram, çok yakında bu özelliği aktif hale getirecek.

GIPHY'den bahsedecek olursak bu site içerisinde onlarca kategori barındırıyor. Bu kategoriler içerisinde ise tüm aramalarınızı karşılayacak on binlerce GIF bulunduruyor. Yani bir GIF seçmek istiyorsanız uğrayacağınız en kaliteli adres GIPHY olurdu. GIPHY sayesinde herhangi bir GIF bulup, GIF desteği olan uygulamalara direkt olarak gönderebiliyorsunuz. Böylece daha hızlı mesaj verebilir daha hızlı geri dönüş yapabilirsiniz. Instagram'ın bu özelliğini ne zaman aktif edeceğini tam olarak bilemiyoruz.


Instagram'da onaylı hesap nasıl alınır?Instagram'da onaylı hesap nasıl alınır?
Muhteşem Instagram Fotoğrafları İçin Telefonunuzda Bulunması Gereken 12 UygulamaMuhteşem Instagram Fotoğrafları İçin Telefonunuzda Bulunması Gereken 12 Uygulama
2018 Instagram trendleri2018 Instagram trendleri

PAYLAŞ