Instagram'a Eklenecek Yeni Özellik Hakkında Üzen Haber - Haberler - indir.com

Instagram'a Eklenecek Yeni Özellik Hakkında Üzen Haber

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-13 10:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Yenilikçi sürprizleriyle günden güne kullanıcı sayısını arttıran uygulamanın aktif kullanıcı sayısı 800 milyonu aşmış durumda. Instagtam uzun bir süredir kullanıcılar tarafından yoğun ilgi gören hikaye uygulamasıyla ilgili geliştirmeler üzerinde çalışıyordu. Instagram’ın geliştiricilere daha çok açılacağı da Facebook’un bir etkinliğinde duyurulmuştu. Beklenen güncelleme konusunda geçtiğimiz gün Instagram’dan açıklama geldi.

Son birkaç senenin en çok kullanıcıların sosyal medya uygulaması olan Instagram Nisan ayının sonuna doğru yeni bir güncelleme ile kullanıcılarına merhaba diyor. Hikaye moduna yeni çıkartma ve GIF’ler ekleyecek olan Instagram kullanıcılarının karşısına çıkacak. Şarkı sözü tutkunlarını yakından ilgilendiren bu güncelleme sayesinde Instragram hikayelerinizde, artık şarkı sözlerini GIF olarak fotoğrafa ekleyebileceksiniz.

Instagram hikayelere bağış özelliği geliyorInstagram hikayelere bağış özelliği geliyor

SoundCloud'u Instagram Hikayeleri’nde paylaşma özelliği!

Şarkı Sözü GIF’lere Nasıl Eklenecek?

Hikayeleri daha akışkan ve daha eğlenceli bir hale getiren Instagram, şarkı sözlerinin resmin bütününü kaplamaması için GIF’ler sayesinde geçişken olmasını sağlayacak. Şarkı sözleri kullanıcının belirlemiş olduğu yazı tipi ve büyüklüğü ile birlikte hikayenizde yer alacak.  Bu özelliğin bir diğer dikkat çekici yanı sıra hikayeyi tamamen özelleştirebilmesi. Bir kareokeye benzer şekilde fotoğrafınızda oynayacak olan bu GIF’lerin aynı zamanda farklı oynatma özellikleri de bulunuyor. Yapılan açıklamalara göre, yeni güncellemenin ilk etapta 5 farklı oynatma tarzıyla geleceği yönünde.

Müzik Çıkartması İle Birlikte Çalışacak

Nisan ayının sonlarına doğru kullanıcılara sunulması gereken bu güncellemenin müzikle birlikte çalışacağı söyleniyor. Geliştirilen müzik çıkartmasının müziğin sözlerinin otomatik akışta hikayenizde yer almasını da kolaylaştıracak bir etken olduğunun altını çizelim. Çıkartma sayesinde müzik hikayenizin arka planında akarken, sözlerde GIF şeklinde ekrana senkronize bir şekilde yansıyacak.

Instagram'da hikaye paylaşanlar için bomba gelişme!

Şuan deneme evresinde olan bu güncellemenin testlerinde geliştiriciler 3. Evreye geldiklerini açıkladı. Akıllara en çok takılan sorulardan biri olan, hikayelerde müziksiz söz paylaşımı yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise henüz bir açıklama gelmese de, ilerleyen zamanlarda yeni özelliğin Spotify desteği ile güçlendirilebileceği yönündeki iddiaların gerçekleşmesi ise şuan için oldukça düşük bir ihtimal olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca bu güncellemenin tek kötü yanı ise geçtiğimiz yaz hikayelere eklenen müzikli hikayelerin ülkemizde kullanılamadığı gibi bu özelliğinde Türkiye’de henüz kullanılamayacak olması. Instagram’ın yeni müzik çıkartmalı güncellemesi şuan da Türkçe müzikleri kapsamadığı gibi, yabancı kullanıcıların paylaşımlarında da müziğin duyulmasını engelliyor. Şuan için sadece birkaç dilde geliştirilen bu güncellemenin ilerleyen zamanlarda başka ülkelerde kullanıma açılıp açılmayacağı ise henüz bilinmiyor.


İlgili uygulamalar
Instagram Hikayeleri'ndeki soru çıkartmalarına güncelleme geliyorInstagram Hikayeleri'ndeki soru çıkartmalarına güncelleme geliyor
Instagram hikayelerde sessiz sedasız yapılan yeni güncellemeInstagram hikayelerde sessiz sedasız yapılan yeni güncelleme
Instagram Hikayelere Sohbet Etiketi GeliyorInstagram Hikayelere Sohbet Etiketi Geliyor

PAYLAŞ