Instagram'a dünya genelinde erişim engellendi - Haberler - indir.com

Instagram'a dünya genelinde erişim engellendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-03 12:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulaması Instagram’a, dünya genelinde bir süredir erişimin sağlanamadığı fark edildi.

Instagram, son dönemlerin en popüler sosyal paylaşım platformlarından biri olarak gözümüze çarpıyor. Kısa bir süre önce platforma dair bir gelişme yaşandı ve Instagram’ın kurucuları istifa ettiklerini açıkladı. Bu haberin ardından, platformun yeni patronunun kim olacağı merak ediliyordu. çok geçmeden dev platformun başına geçen yeni ismin Adam Mosseri olduğu açıklandı. Fakat Adam Mosseri’nin Instagram’ın başına geçmesinin ardından, platform üzerinde sıkıntı yaşanmaya başlandı.

Adam Mosseri’nin Instagram’ın başına geçtiği haberi açıklandığından beri, platforma erişimde birtakım sıkıntılar yaşanıyordu. Sabah saatleri itibariyle platforma erişimin tamamen engellendiği fark edildi . Erişim hem mobilde hem de web üzerinden kısıtlandı ve yaklaşık 30 dakika boyunca kullanıcılar hesaplarına ulaşım sağlayamadılar.

Kullanıcıların birçoğu hata ile karşılaştığını söyledi

Sabah saatlerinden beri Instagram hesabına ulaşamayan kullanıcıların bir kısmı, “akış yenilenemedi” uyarısıyla karşılaşırken, bir kısmı da “5xx Server Error” yazısının kendilerini karşıladığını söylüyor. Erişim engeli ortalama 30 dakika kadar sürdü ve erişim Türkiye’de de görüldüğü gibi, başta Kuzey Amerika, Avrupa, Avustralya ve Uzak Doğu taraflarında da engellenmiş durumda. Konuyla ilgili Türkiye üzerinden Twitter’da da bazı paylaşımların yapıldığı görüldü. Instagram’ın çökmesi, platformun rakibi Twitter’da gündem konusu oldu. Aşağıdaki haritada, sabah 10.31’den itibaren Instagram’ın girilemediği yerleri görebilirsiniz;

Sosyal medya devinin yöneticisinin değişmesinin ardından çökmesi ve kullanıcılarının karşısına böyle bir hata ile çıkması, kafaları karıştıran bir durum oldu. Henüz konuya dair Instagram cephesinden resmi bir açıklama gelmedi. 30 dakika süren erişim engeli sonrasında, platform yeniden kullanıma açıldı. Yine de yetkili birisinin açıklama yapması bekleniyor. Fakat ilerleyen saatlerde yapılması beklenen açıklamada, merkez sunuculardan kaynaklanan bir hata nedeniyle bu sorunun yaşandığının söylenmesi bekleniyor.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ