Instagram zorbalığa karşı savaşta güçleniyor - Haberler - indir.com

Instagram zorbalığa karşı savaşta güçleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-10 10:20:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Instagram yorum ve fotoğraflar üzerinden yapılan uygunsuz davranışlara karşı güvenlik kalkanını daha da güçlendiriyor. İşte konuyla ilgili Instagram’ın yeni yöneticisi Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamalar.

Sosyal ağın liderlerinden birisi olan Instagram, diğer sosyal ağlarda olduğu gibi uygunsuz fotoğraf ve davranışlara karşı sürekli yenilikler sunuyor. Konuyla ilgili yapılan son açıklamalarda Instagram için yeni güvenlik araçlarının geliştirildiği belirtilirken bu yeni araçlar sayesinde güvenliğin daha üst seviyelere çekileceği ifade edildi. 

Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Fotoğraflara makine öğrenimi geliyor

Fotoğraflardaki uygunsuz durumların saptanması adına makine öğrenimini kullanmaya başlayacak olan Instagram, bu yeni teknolojisi sayesinde fotoğrafları daha kolay bir şekilde tespit edilebilecek. Bu sistemin ağına takılan tüm fotoğraflar ise Topluluk Operasyonları adı ile kurulan güvenlik ekibine yönlendirilerek işlemlerin yapılması sağlanacak.

Canlı videolara filtre

Instagram’ın belki de en çok sınırları zorlayan durumlarından birisi olan canlı yayınlardaki kötü yorumlar da artık daha az görülecek. Öyle ki Instagram için geliştirilen ve canlı videolarda zorbalık içeren yorumlara karşı filtre olarak adlandırılan yeni filtre sayesinde canlı videolardaki kötü yorumlar anlık olarak engellenerek filtreye takılacak.

Instagram'ın Kurucuları İstifa Etti

Yeni kamera efekti

İnsanların uygun davranışlar sergilemesi adına yeni bir sistemi de yürürlüğe koyan Instagram bu konuda Maggie Ziegler ile iş birliğine gitti. Sosyal ağda ünlü oyuncuyu takip eden kişiler, yeni efekti kullanmaya başlayabilecek.

Konuyla ilgili Adam Mosseri tarafından yazılan blog yazısında detaylara yer verilirken, Adam Mosseri, “Instagram’da zorbalığa yer yok. İnsanlar platformumuzda bu tür incitici davranışlar görürse, bunu rapor edebilir ve biz de yönergelerimizi ihlal eden tüm içeriği kaldırabiliriz. Ancak çevrimiçi zorbalık karmaşık ve Instagram üzerinde zorbalığı tamamen kaldırabilmek ve sınırlamak adına daha fazla işimiz var. İşte bu yüzden bugün, zorbalıkla mücadele etmede yardımcı olacak en son araçlarımızı duyurmaktayız. Ayrıca, Hikayelerdeki nezaketin yayılmasına yardımcı olmak için bir kamera efekti sunuyoruz. Instagram’ın Yeni Başkanı olarak, Instagram’ın herkes için nazik ve güvenli bir topluluk oluşturma taahhüdümüzü yerine getirmeye çalışmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

Yeni araçlar ile birlikte sosyal ağdaki durumun nasıl değişeceği ise merak ediliyor.

Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?


İlgili uygulamalar
Instagram yoluna Adam Mosseri kaptanlığında devam edecekInstagram yoluna Adam Mosseri kaptanlığında devam edecek
Instagram Snapchat'in QR NameTags özelliğine benzer bir özellik yayınladıInstagram Snapchat'in QR NameTags özelliğine benzer bir özellik yayınladı
Instagram Ad Etiketi Nasıl Kullanılır?Instagram Ad Etiketi Nasıl Kullanılır?

Akıllı Instagram Zamanlayıcısı TakeOff Tanıtım Videosu


PAYLAŞ