Instagram, Youtube'a rakip olmaya doğru ilerliyor - Haberler - indir.com

Instagram, Youtube'a rakip olmaya doğru ilerliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-25 19:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde güncellemelerle epey gündemde olan popüler sosyal medya platformu Instagram, elde ettiği popülariteyi korumakta kararlı gibi görünüyor. Yeni bir yenilikle kullanıcılarının karşısına çıkan Instagram IGTV’de yayın yapan kişilerin takipçilerine kolayca bildirim göndermesini sağlayacak.

Bildiğiniz üzere internet ortamından içerik üreticiliği dönemimizin en popüler mesleklerinden biri haline dönüşüyor. E tabi bu alanda eskiye göre daha çok kişi olması da işlere farklı bir rekabet katıyor. Dünyanın en popüler içerik platformu olan YouTube’un da rakiplerinin stratejileri karşısında zirveyi elinde tutmak için artık çabalayacağı bir dönem içine gireceğini söyleyebiliriz. Bildiğiniz üzere sosyal medya platformları arasında günümüzde en çok tercih edilen uygulama Instagram. Geçtiğimiz ay uzun süredir beklenen karanlık mod desteğini de sunan platform bu defa IGTV’yi kullanan kullanıcıları için önemli bir güncellemeye imza attı.

Instagram IGTV'ye Yatay Video Desteği GeldiInstagram IGTV'ye Yatay Video Desteği Geldi

IGTV bildirimleri açılıyor

Instagram IGTV nasıl kullanılır ve IGTV'de kanal nasıl oluşturulur?

Instgram’ın yeni sunmuş olduğu bu güncelleme sayesinde artık IGTV’de yayın yapan ve video paylaşımında bulunan kullanıcılar, takipçilerine direkt olarak bildirim gönderebilecekler. Bunun yanı sıra eğer bir IGTV izleyicisiyseniz içeriklerini sevdiğiniz kişilerin videolarından kısa zamanda haberdar olmak içinde bildirimleri açarak direkt olarak haberdar olabileceksiniz. Bu güncelleme sayesinde hem izleyiciler IGTV’de seri olarak yayınlanan hiçbir içeriği kaçırmayacak, hem de içerik üreticilerinin kullanıcılara erişimi de kolaylaşacak.

IGTV geçtiğimiz sene Instagram’la bağlantılı bir servis olarak kullanıma açılmış ve platformda en fazla bir dakikalık video paylaşabilen içerik üreticilerini içerik süresi açısından oldukça rahatlatmıştı. Bu servis sayesinde artık içerik üreticileri 1 saat uzunluğundaki videoları bile paylaşabiliyorlar. Ancak Instagram attığı adımlarla IGTV’yi yeni bir boyuta taşımak istiyor gibi duruyor.

IGTV, Netflix’e de rakip olabilir mi?

IGTV videoları artık Instagram’da değişiyor!

IGTV’de içerik üretiminin yanı sıra dizi paylaşımları da yapılabiliyor. “The Wolf of the Wall Street”den tanınan Jonah Hill’in yönettiği “Un-filtred” adındaki 4 bölümlük dizi bildiğiniz üzere IGTV’de yayınlanmış ve 13 yaşından 25 yaşına kadar zorbalık ve kötü davranışlara maruz kalan insanların deneyimlerini anlatan etkileyici bir diziydi. Instagram’ın IGTV servisi için güncellemelere devam etmesi platformun bu servise ne kadar önem verdiğinin de br göstergesi olmakla birlikle, platform dizi paylaşımlarına devam ederse IGTV servisi birkaç sene sonrasında içerik üreticilerini ağırladığı kadar, farklı yapımları da ağırlayabilir gibi duruyor. Bu alanda YouTube’la beraber Instagram’ın Netflix içinde yavaş yavaş bir rekabetçi haline gelip gelmeyeceğini ise zaman gösterecek.


Instagram IGTV Videoları Mobil Cihazlara Nasıl İndirilir?Instagram IGTV Videoları Mobil Cihazlara Nasıl İndirilir?
Instagram'ın 'IGTV' Videoları Facebook'a GeliyorInstagram'ın 'IGTV' Videoları Facebook'a Geliyor

PAYLAŞ