Instagram yine bir değişikliği test ediyor - Haberler - indir.com

Instagram yine bir değişikliği test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-07 11:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Günümüz sosyal medya platformları arasında en popüler olanlarından biri olan Instagram, değişikliklerle farklılık yaratmaya devam ediyor. Sosyal medya devi, kısa aralıklarla sık bir şekilde değişiklik yapıyor ve bu değişikliklere şu sıralar bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Instagram'ın, bilindiği üzere ilk çıktığı zamanla şu an ki hali arasında çok büyük farklılıklar bulunuyor. Platfrom ilk etapta sadece fotoğraf paylaşımı yapılan bir yer olsa da şu an da 1 dakikalık sınırı olmak şartıyla videoların da paylaşılabildiği yerlerden birisi. Yeni test edilen özellikte de anlaşılan, videoların süresiyle ilgili olarak bir uzatma yapılabilir.

Instagram, video içerik platformlarına rakip olmaya hazırlanıyor

Facebook tarafından satın alınan Instagram, o günden beri sosyal medya camiasındaki popülerliğini günden güne arttırıyor. Birçok anlamda kullanıcıların beklentilerini karşılayan Instagram, yeni özelliği ile bir eksiğini daha kapatabilir. Bilindiği üzere video içerik platformu denildiğinde akla ilk gelinen ve aynı zamanda ilk tercih edilen platform Youtube. Bu durum da Facebook'un canını sıkan noktalardan biri. Çıkan bir habere göre, Instagram için test edilen bir özellik ile platform video anlamında da ön plana çıkarılmaya çalışılıyor. Wall Street Journal tarafından yapılan haberde, şirketin daha uzun videolar üzerinde çalıştığı ve bu özelliğin içerik üreticilerine sunulacağı öğrenildi.

Şu an Instagram platformu üzerinden yayınlanan videolar en fazla 1 dakika sürebiliyor. Elde edilen bilgilere göre Instagram, bu süreyi 1 saate uzatmaya çalışıyor. Bununla birlikte bir dakikalık süreçte videoyu ileri alamıyor, geri saramıyor ya da durduramıyorsunuz. 1 saatlik videoların kullanıma açılması halinde, videolara bu özelliklerin de ekleneceği tahmin ediliyor. Bu özelliklerin yanı sıra, yatay izleme seçeneği de gelebilir.

İçerik üreticileri özelliğe olumlu bakıyor

Instagram, içerik üreticilerini düşünerek tasarladığı bu yeni özellik hakkınd kısa bir araştırma da yapmış. Araştırmasının sonucunda da içerik üreticilerinin videoların süresinin uzatılması yeniliğine sıcak baktığını görmüş. Son zamanlarda gelen sosyal medya kullanım istatistiklerinde, Facebook'a en büyük rakibin Youtube'un olduğu görülüyordu. Facebook rakibini alt etmek istemiş olacak ki içerik üreticileri için Instagram'ı bir seçenek haline getirmeye çalışıyor.





PAYLAŞ