Instagram yer bildirimi harita özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Instagram yer bildirimi harita özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-19 13:50:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en ünlü sosyal medya platformu Instagram, sık sık yeni özellikler ile güncellenerek kullanıcıların dikkatini daha fazla çekmeyi başarıyor. Instagram, yer bildiriminde harita ekleme özelliği, hikaye durdurma ve aynı zamanda mesajı direkt paylaşım seçenekleri ile kullanım elde etmek için yeni sürüm testi başladı. Bu sayede platform yeni bir özellik ile daha da gelişmeye hazırlanıyor. 

Instagram platformunun kısa bir süre önce yeni ve son derece önemli güncellemeler ile gündemde yer aldığını dile getirmiştik. Konu ile ilgili ara ara J.M Wong'in paylaşmış olduğu test görüntüleri ile beraber çok sayıda teknoloji severleri bu yenilikler daha gündeme gelmeden önce takipçilerine konu hakkında bilgi vermek üzere haberler veriliyor. Konu ile ilgili yapılan yeni paylaşıma göre Instagram için önemli olan üç özellik yakın zaman içerisinde güncelleme ile beraber gelecek. Şuna da değinmek gerekiyor ki Facebook eskisi kadar popüler olan platform değil. Twitter ve TikTok platformlarını kullanan kişilerin sayısı önemli ölçüde arttığı için Facebook'un da zaman içerisinde kan kaybettiğini görür olduk. Instagram, Facebook şirketinin çatısı altına girdiği günden beri şirket, platformun Facebook'un kaderini yaşamaması adına kullanıcı odaklı yenilikleri ile beraber platformu güncel tutmaya yönelik hareket ediyor. 

Instagram 4 yeni özelliği test ediyorInstagram 4 yeni özelliği test ediyor

Instagram hikaye durdurma güncellemesi

Şu an için hikaye durdurmak için ekrana basılı tutulması yeterli oluyor. Özellik üzerinde yapılan yenilik ile beraber artık tek dokunuş ile hikayeyi durdurma özelliği aktif hale getirildi. 

Instagram yer bildiriminde harita ekleniyor

Hikayeler üzerinde sık sık kullanılan yer bildirimi özelliğine yani konum ekleme özelliğine artık harita seçeneği de ekleniyor. Söz konusu bu yeni özelliğin adı ise Map Sticker şeklinde adlandırıldığını dile getiren Wong'un artık yer bildirimi için etikete dokunmasına gerek kalmıyor. Bu özellik ile beraber konumun nerede olduğunu çok fazla uğraşmadan hızla görebileceksiniz. 

Özel mesaj direkt paylaşımı

Instagram platformu ile ilgili bir diğer bilgi ise özel mesajın ekran görüntüsü alınmadan hikaye üzerinden paylaşılabilecek olmasıdır. Bu sayede mesajın içeriği direkt olarak paylaşılabilecek. Instagram zaten özellikleri itibariyle oldukça popüler bir platform. Fakat rakiplerinin gerisinde kalmamak adına her geçen gün daha çok yenilik ile gelişen platform, kısa süre içerisinde farklı yeniliklere kavuşacak. 


İlgili uygulamalar
Instagram, Boomerang'a yeni efektler geliyorInstagram, Boomerang'a yeni efektler geliyor
Instagram’ın ‘Yanlış Bilgi’ özelliği çok can yakacakInstagram’ın ‘Yanlış Bilgi’ özelliği çok can yakacak
Instagram'ın Instagram'ın "Direkt mesaj" özelliği web sürümünden kullanılabilecek

PAYLAŞ