Instagram yepyeni bir çekim modu ile yenilendi - Haberler - indir.com

Instagram yepyeni bir çekim modu ile yenilendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-09 12:00:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından olan Instagram yeni bir güncellemeyle takip sekmesini kaldırırken, kameraya da yeni bir arayüz ekledi.

Son dönemlerde güncellemeler bakımından oldukça hareketli günler geçiren Instagram, geçtiğimiz günlerde karanlık temasını kullanıcılarıyla buluşturmuştu. Karanlık tema için geç kalsa da, sonunda bu desteği kullanıcılarına sağlayan platform yeni bir kararla da “Takip” sekmesini platformun içerisinden kaldırdı. Kullanıcıların uygulama deneyimini yükseltmek adına geliştirmelerine hız kesmeden devam eden platformun “Hikayeler” servisinde de değişikliğe gideceği öğrenildi.

Instagram, E-Posta dolandırıcılığına karşı ciddi önlemlerInstagram, E-Posta dolandırıcılığına karşı ciddi önlemler

Instagram "Hikayeler" arayüzünü değiştiriyor

Instagram'a Keşif ve Arama Odaklı Güncelleme Geldi!

Instagram “Hikayeler” arayüzünü yeniden şekillendiriyor. Bildiğiniz üzere şuan da yüz filtreleri ekranın sağ alt kısmında bulunan yüz simgesi ile açılıyor. Yeni güncellemeyle birlikte bu görünümü tamamen değiştiren Instagram, artık hikayeler kısmında filtreleri direk deklanşör tuşunun yan tarafında sıralayacak. Bu güncellemeyle Snapchat’i andıracak bir görünüme geçiş yapan Instagram ayrıca kullanıcılara, kullanıcıların listelerine sahil ettikleri filtrelere herhangi bir tuşa basmadan erişme imkanı da tanıyor. Hikayeler özelliğinde görünüm olarak sadeleşme yönünde karar alan Instagram, platformun içerisine “Oluştur” adı verilen yeni bir sekme de ekleyecek.

Instagram yeni çekim modu

Instagram, Android kısayolları üzerine çalışıyor

Yeni çekim moduyla birlikte arayüzdeki “Yazı Modu”, “Geri Sayım,” GIF paylaşım”, Anket”, “Test”, “Sorular” gibi çıkartmaları da yeni bir moda dönüştüren platform, yeni özelliği sayesinde kullanıcıların “Sorular” özelliğini kullanırken artık çıkartmalarını açmak zorunda bırakmıyor. Kullanıcılara işlemlerini doğrudan kamera modundan yapabilme imkanı tanıyor. Platformun diğer bir yeni kamera modu da “Tarihe Bugün” seçeneği. Facebook’ta sıklıkla karşılaştığımız bu özellik yakın zamanda Intagram’da da yerini alacak. Arka plan renklerini kullanıcıların belirlemesine imkan tanıyan bu özellik sayesinde kullanıcılar arkadaşlarıyla geçirdikleri önemli anları ya da, sosyal medyada birbirlerini takip ettikleri günü kutlayabiliyorlar. Bu özellikleriyle de daha kişisel bir uygulama deneyimi sunan Instagram’ın yeni güncellemelerini kullanıcılar bugünden itibaren rahatlıkla kullanabilecekler.


İlgili uygulamalar
iOS Instagram karanlık mode desteği kazandıiOS Instagram karanlık mode desteği kazandı
Stalkerlar yıkıldı: Instagram takip sekmesi kaldırılıyorStalkerlar yıkıldı: Instagram takip sekmesi kaldırılıyor

PAYLAŞ