Instagram yeni özellikleri: Instagram grup hikâyeleri ve fazlası - Haberler - indir.com

Instagram yeni özellikleri: Instagram grup hikâyeleri ve fazlası

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-28 11:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram için güncellemeler gelmeye devam ediyor. Sosyal medya markası Facebook’un çatısı altında bulunan Instagram, yeni güncellemeler ile beraber yenilikler sunmaya devam ediyor. Son olarak Instagram, TikTok’a rakip olarak Reels adlı özelliğini platformuna getirmişti. Reels tarafını da güncelleyen platform, şimdi ise birçok yeni özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Yolda olan özellikler noktasında Instagram grup hikayeleri ve sunulacak olan yeni Instagram özellikleri gibi birçok detay bulunuyor. Insatgram’ın bir süre önce kullanıcıların uygulamada yer alan grup sohbetleri için özel olarak ekleyebilecekleri “Grup Hikayeleri” üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Test aşamasında olan bu özelliğin son kullanıcıya ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor. Ancak grup sohbetleri kullanan kullanıcılar için oldukça güzel bir özellik gibi duruyor.

Instagram’a yepyeni özellikler geliyor

Instagram alışveriş özelliği herkese açıldıInstagram alışveriş özelliği herkese açıldı

Bir başka yeni özellik olan Reels tarafında da bazı yenilikler göreceğiz. Otomatik ilerlem/kaydırma olarak da bilinen bu özellik, şuan için geliştirilmekte olduğu gözüküyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar Reels videoları arasında daha kolay bir geçiş yapacak. Videoyu açmasına gerek kalmadan ön izlemede bile görüntüleyebilecekler. Instagram grup hikayeleri ve Reels haricinde bir de Instagram Direkt Mesaj bölümüne, GIF ve çıkartmaların eklenmesini sağlayan bir özellikte geliyor. WhatsApp’ta yer alan bu özelliğin Instagram için de geldiğini görüyoruz. Yıldızlı bir bölüm eklenmesi ile sunulacak özellik, kullanıcıların farklı çıkartma efektlerini de birbirine gönderilebilmesine olanak sağlayacak.

Bu gibi küçük yenilikler getirmeyi planlayan Instagram için popülerliğin düşmemesi ve sürekli olarak artması hedefliyor. Instagram’ın test etmiş olduğu birçok özellik ortaya çıkmaya devam ediyor. Bunlardan büyük bir bölümü ise kullanıcı karşısına çıkarken, bazı özellikler ise sadece test aşamasında kalabiliyor. Bakalım şirket bu yeni özellikleri ne zaman sunacak göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Instagram, Reels’i TikTok’a alışmış kişiler için daha kullanışlı hale getirmeye çalışıyorInstagram, Reels’i TikTok’a alışmış kişiler için daha kullanışlı hale getirmeye çalışıyor

PAYLAŞ