Instagram, yeni ana ekran tasarımlarını duyurdu - Haberler - indir.com

Instagram, yeni ana ekran tasarımlarını duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-10 14:30:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, Reels ve Alışveriş özelliğini ön plana çıkarmak için yeni ana ekran tasarımlarını test etmeye başladı. Bu söz konusu tasarımlar, Keşfet ve Hareketler sekmesinin yerinin değişeceğini de ifade ediyor. Sosyal ağ servisi Instagram, yapmış olduğu duyuru ile yakında kullanıma sunulacak yeni ana ekran tasarımına dair bazı bilgiler verdi. Şirket bir tane değil tam üç farklı tasarımı test ediyor. Ancak bunlar majör farklılıklar içermiyor. Test edilen bu tasarım değişikliğinin ortak noktası ise Reels ve Alışveriş özelliğinin ana ekranda ön plana çıkarılmasına yönelik olduğunu belirtelim.

Instagram yeni ana ekran tasarımlarını duyurdu

Instagram Guides ile mekan ve ürün önerileri yeni formatta sunuluyorInstagram Guides ile mekan ve ürün önerileri yeni formatta sunuluyor

Instagram tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre tasarım değişikliğinde, alt çubukta yer alan Keşfet ve Hareketler düğmeleri kaldırılacak. Bu düğmeler ise yerini Alışveriş ve Reels düğmelerine bırakacak. Keşfet ve Hareketler ise sağ üst köşedeki DM simgesinin sol bölümüne konumlandırılmış olacak. Paylaşılan ikinci tasarımda ise sadece Hareketler düğmesinin kaldırılıp sağ üst köşedeki DM kutusunun yanına eklendiği gözüküyor. Bu noktada ise Instagram Hareketlerin olduğu yere Alışveriş özelliği için ayrı bir düğme eklenecek. Bu sayede şirket, kullanıcıların uygulama içinde alışveriş yapabilmelerini daha kolay bir hale getirecek. Alışverişi ön plana çıkarmak isteyen şirket Keşfet’in ise kaldırmadığını görüyoruz.

Instagram’ın bu yeniliklerinin tasarım noktasında ne zaman uygulanacağı ve yayınlanacağı henüz belli olmuş değil. Ancak yakın zamandaki güncellemeler ile tüm kullanıcılar için sunulması bekleniyor.


Instagram hikayeleri doğrudan Facebook üzerinden görüntülenebilecekInstagram hikayeleri doğrudan Facebook üzerinden görüntülenebilecek
Linkedln'e popüler Instagram özelliği geliyor!Linkedln'e popüler Instagram özelliği geliyor!

PAYLAŞ