Instagram yeni alışveriş özelliğini tanıttı - Haberler - indir.com

Instagram yeni alışveriş özelliğini tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-19 09:07:12
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu olan Instagram, hızla büyümeye devam ediyor. Bu büyüme sırasında kendi bünyesine birçok işlevsel özellik katan Instagram, kullanıcılarına çok daha iyi bir deneyim sunuyor. Bu özellikler arasına emojiler, kamera efektleri ve çeşitli mesajlaşma özellikleri ile çok daha iyi bir platform haline geliyor. Şimdi de Instagram üzerinde oldukça sık karşılaştığımız alışveriş gönderilerinin çok daha iyi hale gelmesini sağlayacak bir özellik geliştiriliyor.

Instagram yeni alışveriş özelliğini tanıttı

Alışveriş özelliğini tanıtan Instagram, yaz aylarında hikayeler üzerinden alışveriş yapabilme özelliğini hizmete sunmuştu. Daha sonra eylül ayı içerisinde tasarımda ufak değişiklik yaparak keşfet kısmına alışverişi de eklemişti. Alışveriş özelliği üzerinde sürekli çalışmalar yapan Instagram, üç yeni özellikle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu yeniliklerden bahsedecek olursak; birincisi koleksiyon özelliği. Bu özellik sayesinde ürünlere bağlantılar ekleyebiliyorsunuz. Bu bağlantılar uygulama içerisinde bulunan alışveriş kısmında saklanıyor ve daha sonrasında bu bağlantıya kolay bir şekilde erişebiliyorsunuz. 

Instagram Görüntülü Konuşma Özelliği GüncellendiInstagram Görüntülü Konuşma Özelliği Güncellendi

Ayrıca video yayınları içinde ürün etiketlerini kullanabileceksiniz. Markanız paylaştıkları videoların üzerine alışveriş sepetinin damgasını ekleyebilecek ve içerikteki ürünleri hızlı bir şekilde müşteriye ulaştırabileceksiniz. Son olaraksa mağaza sekmesinde iş profilleri için yeniden tasarım yapacakları belirtildi. Yeni tasarımda kullanıcılar işletmelerin alışveriş sekmelerin de yer alan bütün ürünleri hızlı bir şekilde görüntülenmelerine olanak sağlayacak. Instagram'ın yeni geliştirdiği bu özellikler kısa süre içerisinde kullanıcılarına sunulması bekleniyor. 

Son dönemlerde Instagram cephesinde ayrılıklardan sonra gelen yeni yönetici, yaptığı güncellemeler ile birlikte "yerinde durmayan adam" lakabını almıştı. Sosyal medya platformuna sürekli olarak yeni güncellemeler gelmesi, uygulamaya olan ilgiyi çok daha fazla artırıyor. Özellikle sosyal medya gibi rekabetin en üst düzeyde olduğu bir sektörde bu şekilde yenilikler birçok kullanıcı kazandırabiliyor. Instagram'ın daha fazla kullanıcı kazanmasına gerek var mı? diye soranlara cevabımız aslında evet. Çünkü Facebook, Instagram'ı satın alsa bile bu uygulama üzerinden kendi platformuna sürekli bağlantılar çıkartıyordu. Fakat Facebook artık o kadar da sık bir şekilde kullanılmıyor. Bu yüzden şirket satın aldığı platformlarda Facebook tarafına bağlantılar çıkartarak ayakta tutmaya çalışıyor.


İlgili uygulamalar
Instagram hız kesmeden büyümeye devam ediyor!Instagram hız kesmeden büyümeye devam ediyor!
İnstagram'ın en sosyal saatleri belli olduİnstagram'ın en sosyal saatleri belli oldu
Instagram Hikayelere Shazam Desteği GeliyorInstagram Hikayelere Shazam Desteği Geliyor

PAYLAŞ