Instagram Yakın Arkadaşlar özelliğini kaldırıyor - Haberler - indir.com

Instagram Yakın Arkadaşlar özelliğini kaldırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-18 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması Instagram, yakın arkadaşlar özelliğini kullanıma kapatıyor. Peki söz konusu bu kaldırılan özelliğin yerine hangi özellik gelecek ve bu özellik kullanıcılara neler sunacak?

Instagram'ın yakın arkadaşlar özelliği üzerinde büyük değişiklikler yapılıyor. Son aktarılan bilgilere göre bu popüler sosyal medya platformunun en popüler özelliği kaldırılıyor, bunun yerine farklı bir özellik sunulacak. Yeni özelliğin işlevsellik açısında son derece büyük bir değişiklik olacağı düşünülüyor. Sadece kendi belirlediğiniz kişilerin paylaşmış olduğunuz hikayeleri görmesini istediğinizde kullanabileceğiniz yakın arkadaşlarım özelliği 2018 yılında kullanıcıların beğenisine sunulmuştu. 2018 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan bu özellik ile beraber sosyal medya platformunun herhangi bir kullanıcısı, akıllı cihazlarda yer alan fotoğraf veya videoları hikaye olarak iki farklı şekilde paylaşabilir. Bunlardan biri engelli olmayan herkese açık olarak paylaşılan gönderilen, ikincisi ise sadece yakın arkadaşlarınızın görebileceği şekilde ayarlanan paylaşımlar. 

Android ve iOS Cihazlarda Instagram Nasıl Güncellenir?Android ve iOS Cihazlarda Instagram Nasıl Güncellenir?

İkinci seçeneği sık sık kullanan kişiler hikayelerini yalnızca yakın arkada listesinde olan kullanıcılara görebilirler. Herhangi bir kullanıcı, sizin özel arkadaş listenizde olup olmadığını ise paylaşmış olduğunuz içeriklerden öğrenebilirsiniz. Sizin dışınızda herhangi bir kimsenin yakın arkadaş listenize erişmek adına kullanabileceği farklı bir yöntem yoktur. Bu sosyal medya, yakın arkadaşlar özelliğini kullanıcıların beğenisine sunarak hikayelerin belirli kişiler tarafından görüntülenmesini isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilir. Söz konusu bu özellik kullanıma sunulduğu ilk andan itibaren büyük bir ilgi gördü fakat son gelişmelere bakmak gerekirse bu sosyal medya platformu özellik ile ilgili olarak bir takım değişiklikler yapıyor. Sosyal medya platformlarına gelecek olan bu özellikleri ve uygulama genelinde yapılan değişiklikleri önceden aktarması ile tanınan Alessandro Paluzzi, sosyal medya uygulamasında popüler bir özellik olarak değerlendirilen yakın arkadaşlarımın kaldırılacağını ve bunun yerine de "seçilmiş takipçiler" adlı özelliğin geleceğini duyurdu. 

Yakın Arkadaşlar ile Seçilmiş Takipçiler arasındaki fark

Instagram platformuna gelecek olan bu yeni özelliği seçmiş olan takipçilerin yakın arkadaşlarım özelliğinden temel farkı, tek bir liste ile sınırlı kalınmamasında ortaya çıkıyor. Yeni özellik, yakın arkadaşlardan farklı olarak her bir paylaşım için ayrı bir hedef kitle belirlenmesi olarak nitelendirilecek. Bu imkan sayesinde hangi paylaşımın hangi kişilere görünmesini istediğinizi belirleme şansını elde edebilirsiniz. Kullanıcılar, seçilmiş takipçiler özelliğinin sosyal medya fenomenleri ve özel sebeplerle paylaşımlarını bazı kişilerden saklamak isteyenler açısından oldukça faydalı bir özellik olacağını belirtti. Söz konusu bu özellik hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Yakın zaman içerisinde daha fazla bilginin elde edilmesi bekleniyor. 

 


İlgili uygulamalar
Instagram WhatsApp üzerinden 2FA kodları gönderecekInstagram WhatsApp üzerinden 2FA kodları gönderecek
Instagram'ın profesyonel hesaplar için yeni özellikleriInstagram'ın profesyonel hesaplar için yeni özellikleri
Instagram isteğe göre beğenileri göstermeyi başlattıInstagram isteğe göre beğenileri göstermeyi başlattı

PAYLAŞ