Instagram,

Instagram, "Yakın Arkadaşlar" özelliği değişiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-30 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram, paylaşılan hikayelerin kimler tarafından görüleceğini ayrı ayrı seçme imkanı sunan Yakın Arkadaşlar özelliğini değiştiriyor. 

Kullanıcıların 24 saat süreli içerikler paylaşmalarına imkan tanıtan Instagram Hikayeler özelliğinin önemli sayılan bir detayı vardır. Paylaştığınız hikayelerin yalnızca kendi belirlediğiniz takipçiler tarafından görülmesine izin veren, geriye kalanların ise hariç tutulduğu bir özellik vardır. Özellikle de takipçi sayısı yüksek olan kullanıcılar için ciddi anlamda vakit alan bu sorunu Instagram, Yakın Arkadaşlar özelliği ile ortadan kaldırmıştı. Yakın Arkadaşlar olarak belirlediğiniz listeye kendi seçtiğiniz kişileri ekliyor ve isterseniz de hikayelerinizi sadece o kişilerle paylaşıyorsunuz. Instagram söz konusu bu özelliğinin adını değiştirme kararı aldı. 

Instagram Instagram "favori kişiler" özelliği üzerine çalışmalar sürdürüyor

Yakın Arkadaşlar’ın yeni ismi ‘Seçilen Kişiler’ oldu

Yakın Arkadaşlar (Close Friends) özelliği artık Selected People (Seçilen Kişiler) adıyla kullanılmaya devam edecek. Şu an için sadece Brezilya’daki kullanıcıların erişimine açılan bu değişiklik, diğer tüm kullanıcılar için sunulmadı. Bu sebeple de Instagram ülkemizde halen Yakın Arkadaşlar ismini kullanmaya devam ediyor. Test sürecinin Brezilya dışında diğer tüm kullanıcılar için ne zaman sunulacağı belirsizdir. Selected People özelliğin temel olarak işlevinde ise herhangi bir değişiklik söz konusu olmayacak. Her zamanki gibi kullanıcılar, takipçileri arasından istedikleri kişileri kendi listelerine ekleyebilirler. 

Ardından ise hikaye paylaşma kısmından sol alt köşede yer alan ‘Takipçilerin’ ve ‘Seçilen Kişiler’ şeklinde iki seçenek yer alacak. İsterseniz tüm takipçilerinize veya yalnızca seçtiğiniz kişilerle hikayelerinizi paylaşabilirsiniz. Elde edilen bilgilere göre, her hikaye için ayrı ayrı kişiler de seçmeniz mümkündür. Yalnızca tek bir liste üzerinden devam etmek zorunda kalmazsınız. Bu sayede hikayelerinizin kimler tarafından görüneceği konusunda da değişiklik yapmak istediğiniz zaman sık sık Seçilen Kişiler listenizi güncellemenize gerek kalmaz.


Instagram canlı yayın özelliği için rahatlatacak bir yenilikInstagram canlı yayın özelliği için rahatlatacak bir yenilik
Instagram’ın gizlediği araştırma; “Her Üç Kızdan Birinin Beden Algısını Bozuyoruz”Instagram’ın gizlediği araştırma; “Her Üç Kızdan Birinin Beden Algısını Bozuyoruz”
Facebook, Instagram ile ilgili araştırmalarını paylaşacak!Facebook, Instagram ile ilgili araştırmalarını paylaşacak!

PAYLAŞ