Instagram WhatsApp üzerinden 2FA kodları gönderecek - Haberler - indir.com

Instagram WhatsApp üzerinden 2FA kodları gönderecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-24 20:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

İki faktörlü kimlik doğrulama sisteminin ekleneceği Instagram’da doğrulama kodlarının WhatsApp üzerinden alınabileceği bir sistem getirilebilir.

Son yılların en popüler sosyal ağlarından birisi olan Instagram için iki faktörlü kimlik doğrulama üzerinde çalışmalar sürüyor.  Yeni özelliğin aktif hale gelmesiyle birlikte kullanıcıların ilgili özeliği kullanabilmesi adına WhatsApp eşleşmesi yapabilmesi mümkün olacak. İki faktörlü kimlik doğrulama sistemini kullanan kullanıcılar, giriş için ek bir şifre ihtiyacını WhatsApp üzerinden gönderilecek mesaj ile alarak sisteme giriş yapabileceği. İşlemlerin SMS yerine WhatsApp üzerinden yapılıyor olması iki faktörlü kimlik doğrulama konusunda soru işaretleri oluştururken, konuyla ilgili yapılan değerlendirmelerde uçtan uca şifreleme özeliğine sahip olan WhatsApp sayesinde şifrelerin güvenli bir şekilde iletilebileceği belirtildi.

Facebook'a Facebook'a "Instagram Kids" sürümü için sert tepki

SMS gibi pek çok araca saldırganların ulaşabilme imkanını göz önünde bulunduran Instagram, iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini geliştirirken dahi güvenlik risklerini göz önünde bulunduruyor.

Instagram’ın yeni özelliği sızdırıldı!

Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından Twitter üzerinden aktarılan bilgilerde, Instagram’ın ilgili özelliği için ekran görüntüleri de paylaşıldı.  İlk kurulum aşamasında WhatsApp hesabının Instagram’da iki faktörlü kimlik doğrulama işlemlerinde kullanılması adına onaylama işlemlerinin yapılması gerekecek. Onay işlemleri sonrasında ise Instagram’a sonraki girişlerde WhatsApp üzerinden 2FA kodları alınabilecek.

Mevcut özellik, WhatsApp’ın tartışmalı 15 Mayıs sürecinde nasıl yer bulur ve kullanıcılar tarafından nasıl karşılanıyor bilinmiyor. Ancak Instagram üzerinden WhatsApp kullanıma yönelik bir teşvik sağlanmak istendiği net olarak görülebiliyor.


İlgili uygulamalar
Instagram bilgisayar kullanımını kolaylaştırmak için çalışıyorInstagram bilgisayar kullanımını kolaylaştırmak için çalışıyor

PAYLAŞ