Instagram Videolara Etiketleme Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

Instagram Videolara Etiketleme Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-11 14:54:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu olan Instagram’a yenilikler sunulmaya devam ediliyor. Özellikle kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkileyecek olan birçok yeniliği son zamanlarda görmeye başladık. Bunlardan birisi olan fotoğraflar gibi videolar için de arkadaş etiketleme özelliğinin yakın zamanda geleceği ortaya çıktı. Instagram üzerinden bir fotoğrafa etiketleme yaptığınız zaman etiketlenen fotoğraflar bölümünde söz konusu fotoğraf paylaşımını görebiliyorsunuz. Şimdi ise bu sistemin bir benzeri videolara için de test edilmeye başlandı.

Bir grup kullanıcı tarafından test sürecinde olduğu belirtilen yeni özellik ile tıpkı fotoğrafta olduğu gibi videolar içinde etiketleme yapılabilecek. Bu etiketleme özelliği sadece uygulamada gözükecek ve tarayıcıda gözükmeyecek. İlk olarak 2013 yılında platforma video desteği getirilmişti. Aradan uzun bir süre geçmesinin ardından şirketin video tarafında bir yeniliğe gittiği gözüküyor. Hikayeler özelliği içinde henüz birkaç yıldır etiketleme özelliği varolurken videolarda bu kadar zaman sonra getirilme sebebi ise henüz bilinmiyor.

Önce IGTV sonrasında görüntülü görüşme özelliklerini uygulamasına getiren Instagram, şimdi ise videolara için etiketleme özelliğini kullanıcılarına sunacak. Yakın zamanda tüm kullanıcılara açılması beklenen bu yenilik sonrasında videolar tarafında güncellemelerin sürmesi bekleniyor. Bakalım fotoğraf etiketlemelerinde olduğu gibi Instagram videolar içinde kullanıcı etiketleme özelliği tıpkı fotoğraflardaki gibi yoğun bir kullanım oranına erişecek mi göreceğiz. Bir grup kullanıcının test aşamasında olduğu özelliğin yakın zamanda beta süreçten çıkarak final sürümü ile kullanıcılara eriştirilmesi hedefleniyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ