Instagram ve Snapchat ırkçı GIFleri kaldırıyor - Haberler - indir.com

Instagram ve Snapchat ırkçı GIFleri kaldırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-12 17:20:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Başarılı fotoğraf paylaşma platformları olan Snapchat ve Instagram, Hikayeler için Giphy özelliğini tanıttıklarında, genç kullanıcılarının bile kullanabileceği PG dereceli GIF'ler sunmaları bekleniyordu. Ne yazık ki, işler her zaman planlandığı gibi gitmiyor. Her iki platformda da, kullanıcıların "N ---- Suç Ölüm Sayacı - Bonzo Krank Yapmaya Devam Et, Sayılar Sadece Tırmanmaya Devam Ediyor" diyen aşırı ırkçı bir GIFi keşfetmesi üzerine özellik devre dışı bırakıldı.

 

İlk önce Snapchat'te gözlemlenen Irkçı GIF, kısa bir süre sonra Instagram'da da ortaya çıktı. Snapchat ve Instagram yetkilileri olayın kaynağını bulacaklarını dile getirdi. Daha önce de ırkçı filtreler yüzünden başı derde giren Snapchat hızlı bir şekilde davranıp yeni GIFleri devre dışı bıraktı. Konu hakkında da araştırma yapılacağına dair söz verdi.

 

Instagram yetkilileri  Giphy'nin topluluk kuralları, Nefret Söylemi içeren hiçbir şeye izin vermediğini, ancak yazılımsal açıklıklardan kaynaklı bazı sızıntılar söz konusu olabilirmiş. Instagram sözcüsü, görüntüyü, içerik denetleme filtrelerindeki bir hata nedeniyle platformlara yayıldığını dile getirdi.  Ayrıca "Bir kullanıcı kütüphanemizde saldırgan bir GIF çıkartması keşfetti ve içerik yönergelerimize göre hemen kaldırdık.' Şeklinde açıklamasını tamamladı.

Giphy özelliğinii kısa süreli olarak donduran sosyal medya yetkileri araştırmaları tamamladıktan sonra tüm ırkçı GIFleri uzaklaştırarak yeniden kullanıma açtı. Konu hakkında çok daha hassas yaklaşım sergileneceğine de dikkat çekildi.

 





PAYLAŞ