Instagram uzun zamandır beklenen özelliğe kavuşuyor - Haberler - indir.com

Instagram uzun zamandır beklenen özelliğe kavuşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-18 18:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medya dünyasının başarılı isimlerinden Instagram anahtar kelime aramaları için çalışmalara başladı. Instagram Facebook bünyesine geçtiği andan itibaren farklı özelliklerle gelişmeye başladı. Instagram platformunda geçtiğiniz günlerde  yapılan buton değişikliği kullanıcılar tarafından pek beğenilmedi, yeni ve gerçekten de kullanıcıların beğenisini kazanacak bir özellik geliyor. Instagram nihayet anahtar kelimeleri kullanarak arama yapma yeteneği üzerinde çalışmalara başladı.

Instagram anahtar kelime aramaları özelliğine sahip oluyor

Popüler platform Instagram'da sadece etiketleri veya hesap adlarını kullanarak arama yapabilme günleri artık bu yeni özellik ile berabere son buluyor. Instagram anahtar kelime aramaları için destek ekleyeceği bilgisi geldi. Bu özellik ilk olarak birkaç ülkede uygulamanın İngilizce tabanlı versiyonundaki kullanıcılara sunuluyor. Şimdilik bütün kullanıcılara sunulup sunulmayacağı ise belirsiz olan bu özellik bir süredir beklenen arasındaydı ve isteniyordu da. 

Instagram iki yeni özellik kazanabilirInstagram iki yeni özellik kazanabilir

Instagram platformunda yer alan kullanıcılar bu özelliğe kadar genellikle etiket kullanarak içerik arayabiliyordu. Bu da bazı durumlar karşısında faydalı olsa da istediğiniz fotoğraf veya videolara ulaşmayı zorlaştırabiliyordu. Anahtar kelime aramaları için şu an için mevcut olan seçeneklere çeşitli yenilikler ekleniyor. Instagram The Verge'e, paylaşımlarında da kullanılan başlıklarda dahil olmak üzere, anahtar kelime aramalarında hangi içeriği sunulduğunu belirlemek için birden çok unsur doğrulandı. Son derece yüksek kaliteli içeriği sonuçların en üstüne taşımak için yapay zekanın makine öğrenimi özelliğine başvurulacak. 

Konu hakkında elde edilen bilgilere göre Instagram, belirli terimler için anahtar kelime aramalarına sınırlandırma getirmeyi planlıyor. Bir Instagram sözcüsü ise genel ilgi konularını ve kurallarını ihlal etmeyen diğer anahtar kelimeleri arayabileceklerini dile getirdi. Anahtar kelime araması şu an için ABD, Kanada, İngiltere gibi ülkelerdeki kullanıcılara sunuldu. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadarla kısıtlı olup gelecek günlerde konu hakkında daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 


Instagram kullanıcıları büyük bir sorunla karşı karşıyaInstagram kullanıcıları büyük bir sorunla karşı karşıya
Instagram'ın anasayfası yenileniyorInstagram'ın anasayfası yenileniyor
Spotify Türkiye Instagram hesabı açtıSpotify Türkiye Instagram hesabı açtı

PAYLAŞ