Instagram TV artık Facebook'da! - Haberler - indir.com

Instagram TV artık Facebook'da!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-18 13:20:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz aylarda Instgram TV özelliği çok ses getiren ama ne yazık ki tutulamayan özelliklerden birisi oldu, bu yolu Facebook'da takip ederek Facebook TV özelliğini getiriyor.

Facebook geçtiğimiz haftalarda Portal ve Portal+ isimli akıllı ekranlarını sunmuştu. Portal serisi, şirketin video sohbeti evlerin merkezine yerleştirmek adına attığı adımların öncüsü olacak gibi gözüküyor. Cheddar'da yer alan haberlere göre, Facebook TV için bir video sohbet kamerası üstünde çalışmalara başladı. Söz konusu cihazın şirket için "Ripley" kod adını aldığı belirtilirken, 2019'un ilkbaharında satışa sunulması da planlandığı ifadeler arasında. ABD devi şirket Facebook,şimdilik bu haberle ilgili ne yazık ki yorum yapmadı.

Facebook iPhone Uygulaması YenilendiFacebook iPhone Uygulaması Yenilendi

TV'ye monte edilerek kullanılan bu kameranın fiyat etiketinde yazacak rakam, çok yüksek beklentiler arasında değil. Portal akıllı bir ürün olsa da, 199 dolarlık fiyat etiketinde en büyük payını ekran alıyor. Günümüzde pek çok kişinin salonunda dev ekranların aldığını söyleyebiliriz. Bu nedenle TV'ye eklenecek küçük bir aksesuarın tercih edilmesi de fiyat konusunu ele alırsak çok mantıksız gözükmüyor. Daha önce Logitech gibi firmalar da Skype için benzer çözümler çok kez geliştirmişti. Bu nedenle Ripley'in orjinal bir fikir olduğunu söylemek pek mümkün değil.

"Gelişmiş Kamera"

Facebook TV için bir video sohbet kamerası geliştirerek donanım portföyünü  Oculus'un ötesine taşıma hedefi konusunda önemli bir gelişme de gerçekleştirebilir. Şirketin Building 8 isimli birimi tarafından geliştirilen "beyin arayüzü cihazı" gibi diğer konseptlerin gerçeğe dönüşmesi ise bizi baya bekletebilir gibi gözüküyor.


İlgili uygulamalar
Facebook Messenger'a Sesli Mesaj Özelliği EklendiFacebook Messenger'a Sesli Mesaj Özelliği Eklendi
Facebook Messenger ile Telefonla Görüşme BaşlıyorFacebook Messenger ile Telefonla Görüşme Başlıyor

PAYLAŞ