Instagram toplamda 1 milyar kullanıcıya ulaştı! - Haberler - indir.com

Instagram toplamda 1 milyar kullanıcıya ulaştı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-22 16:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Sosyal medya denilince akla gelen ilk uygulamalardan biri olan Instagram, gün geçtikçe daha çok kullanıcıya ulaşıyor. Tüm insanlar neredeyse bir sefer olsa bile sosyal medyaya üye oluyor. Bu sektörde adını altın harflerle yazdıran Instagram kullanıcı sayısını günümüzde 1 milyara ulaştırmış durumda. Geçen yıl Eylül ayında yaptığı bir açıklamaya göre Instagram toplamda 800 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Bir yıl içerisinde 200 milyon kullanıcı kazanarak 1 milyar kullanıcıya ulaştı.

Instagram'ın toplamda 1 milyar kullanıcısı oldu

 Sosyal medya platformları arasında büyüme hızıyla diğer platformları geride bırakan Instagram, güç geçtikçe büyümeye devam ediyor. Instagram'ın büyümesine etki eden faktörlerden birisi ise Snapchat'in son dönemde yaptığı kritik hatalar. Özellikle gelen tasarım güncelleştirmesini çoğu kullanıcı sevmemişti. Daha karmaşık olan bu düzenin geri gelmesini isteyen kullanıcılar bu isteğinde başarılı olsa da Snapchat büyük oranda kullanıcı kaybetti. Özellikle hikayeler konusunda Instagram'ın kullandığı hikaye özelliği o kadar sevildi ki Instagram'da atılan hikayeler, Snapchat'te atılan hikayeleri geçmeyi başardı.

Instagram'ın büyümesine yardımcı olan faktörlerden bir diğeri ise genç kitle. Facebook kullanan genç kitlenin artık Instagram'a geçmesiyle birlikte büyüme faktörüde çoğaldı. Görsel reklamlar konusunda diğer firmalara göre göze daha aşina bir şekilde tasarımı bulunan Instagram, reklam alırken diğer firmalardan daha dikkatli oluyor. Diğer sosyal medya ağlarının yaptığı hatalar sebebiyle de Instagram'ın büyüme oranı yükseliyor. Eğer böyle devam ederse birkaç yıla Instagram 2+ milyar kullanıcıya ulaşabilir. Tabi bu kullanıcıların hepsi birer kişi değil. Birden fazla hesabı bulunan insanlarda var.

Kaynak; Aramamotoru.com





PAYLAŞ