Instagram, TikTok’u kendi özelliğiyle bitirecek bir hamle yapmak üzere - Haberler - indir.com

Instagram, TikTok’u kendi özelliğiyle bitirecek bir hamle yapmak üzere

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-13 13:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya piyasasında Instagram’ın en büyük rakiplerinden birisi olarak gözüken TikTok, ülkemiz dahil dünya genelinde yoğun bir popülerliğe sahip durumda. Ancak Instagram, TikTok’un bu popülaritesini kırmak istiyor. Çalışmalarını bu yönlü gerçekleştirmeye başlayan Instagram, şimdi ise yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu yeni özellik devreye girer ise TikTok’un temel özelliğini Instagram’da görebiliriz. Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamaları arasına çok hızlı bir şekilde dahil olan TikTok, kısa süre içerisinde milyonlarca kullanıcıya erişti. Diğer sosyal medya siteleri TikTok’a karşılık bir hamle yapmadıkları ve rakip görmedikleri için TikTok’un büyümesi durmadan sürmeye devam ediyor.

Instagram’dan TikTok Özelliği Geliyor

Twitter'a gelen Instagram özelliği odaklanmayı arttıracakTwitter'a gelen Instagram özelliği odaklanmayı arttıracak

TikTok’u risk gören en büyük isim ise Instagram oluyor. Facebook’un sahip olduğu Instagram için videolar önemli bir rol oynuyor. Durum böyle olunca ise Instagram’a TikTok’un en temel özelliklerinden biri kopyalanacak. Bu noktada Instagram yeni bir video editleme modu üzerinde çalışıyor. Sızıntı bir yazılım mühendisi tarafından ortaya çıkartılan bu yeni özellikte tıpkı TikTok video düzenleme alanına benzer bir tasarımı Instagram’da görüyoruz. Bir süredir uygulamaların yeni özelliklerini sunması ile tanınan Wong, yeni açıklaması ise Instagram’ın yeni video edit kısmı hakkında oluyor.

Instagram geliştirici ekibinin henüz geliştirmelerini sürdürdüğü bu yeni özellik TikTok’un temel özelliğini Instagram’a getiriyor. Özellik kullanım tarafında Instagram kullanıcılarının çeşitli videolar oluşturabileceği ve TikTok’ta olduğu gibi düzenleyebileceği anlamına geliyor. Bu noktada video hızı değiştirme, AR efektler gibi birçok özellik bu düzenleme arayüzünde yer alacak. Instagram’ın bu yeni özelliği ne zaman sunacağı henüz bilinmiyor. Fakat detaylara göre Facebook’un ekibi TikTok’un popülaritesini kırmak için oldukça kararlı çalışmalarını sürdürüyor. Bakalım Instagram’ın bu yeni hamlesi TikTok kullanıcılarının Instagram’a yönelmesini sağlayacak mı göreceğiz.


Instagram, beğenileri gizleme özelliğini test etmeye başlıyorInstagram, beğenileri gizleme özelliğini test etmeye başlıyor
Instagram'ın istemediği stalk uygulamasına Apple darbesiInstagram'ın istemediği stalk uygulamasına Apple darbesi

PAYLAŞ