Instagram şüpheli hesaplara karşı aldığı önlemleri artırıyor - Haberler - indir.com

Instagram şüpheli hesaplara karşı aldığı önlemleri artırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-14 10:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Son dönemde botlar ile ve diğer manipülasyon grupları ile mücadele içerisinde olan Instgaram, şüpheli hesaplardan kimlik doğrulaması talep edecek. Bu doğrulamayı gerçekleştirmeyen hesaplar kapatılabilir.

Son zamanlarda botlara ve manipülatif gruplara karşı ciddi bir şekilde çalışmalar yürüten sosyal medya platformlarından birisi de Instagram, Facebook'a ait olan platform, artık bazı kullanıcılarından doğrulama istemeye hazırlanıyor.

Instagram Reels sahte izlenme ve beğenilerle gündemdeInstagram Reels sahte izlenme ve beğenilerle gündemde

Firmadan yapılan açıklamaya göre bu tür bir talepte bulunulacak olan hesaplar, “potansiyel olarak asılsız davranışlarda bulunmuş olanlar arasından seçilecek. Geri kalan kullanıcıları etkileyecek bir durum bulunmayacak.

Diğer kullanıcıları etkilemeyecek

Instagram tarafından yapılan açıklamada, yeni düzenlemenin sıradan kullanıcıları etkilemeyeceği vurgulandı. Yeni yöntemde şüpheli görülen hesaplardan kimlik doğrulama talep edilecek. Bu hesaplar arasında “koordineli yapay davranış içine girme potansiyeli olanlar, takipçilerinin çoğu başka konumlarda olanlar veya otomasyon izi bulunan hesaplar” yer alacak.

Yeni belirlenen kurallara göre hesaplardan resmi bir kimlik belgesi ile kim olduklarını doğrulamaları talep edilecek. Bunu gerçekleştirmemeleri durumunda ise Instagram, gönderilerini daha alt sıralara alabilecek. Etkileşimlerini kısıtlayabilecek ya da hesapları tamamen askıya alabilecek.

Facebook, kendisine bağlı olan platformlarda troll aktivitelerini, botları ve manipülasyon çalışmalarını engelleyebilmek için yoğun bir çaba sarf ediyor. Daha önceki ABD seçimleri sonrasında zor zamanlar geçiren firma, 2020 yılında yapılacak olan seçimlerden sonra da benzer tartışmaların odak noktası olmak istemiyor. Bu nedenle de manipülasyonları engellemek için yoğun çaba sarf ediyorlar.

Instagram eleştirilerden kurtulmaya çalışıyor

Instagram son dönemde platformun manipülasyon ve seçime müdahale için kullanılmasına engel olmak konusunda yeteri kadar çaba göstermemesi ile suçlanıyordu. 2016 yılında Rus seçimleri incelendiği zaman IRA'nın kullanmış olduğu en etkili aracın Instagram olduğunu iddia eden Senato İstihbarat Raporu açıklanmıştı.

Instagram 2020 yılındaki seçimler öncesinde almış olduğu yeni karar ve uygulamaya koyacağı yeni yöntemler ile platformdan trolleri ve botları temizlemeyi planlıyor. Bu mücadelenin ne kadar başarılı sonuçlanacağını hep birlikte göreceğiz. Bir diğer yandan geçmiş zamanlara bakıldığı zaman trollerin her zaman için algoritmaları aşmak için yeni yollar keşfettiği gözle görülür bir gerçek. Önümüzdeki dönem son derece ilginç olacak gibi duruyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ