Instagram

Instagram "Şuan Aktif" Özelliği Nasıl Kapatılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-25 13:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan  Instagram, bildiğiniz üzere Facebook çatısı altında yer alan uygulamalardan bir tanesi. Kullanıcılar tarafından büyük bir ilgi gören uygulama, hali hazırda olan kullanıcılarına daha kolay bir kullanım sağlamak ve yeni kullanıcıları da kendine çekebilmek için yeni güncellemeler üzerine yoğun bir çalışma yürütüyor. Instagram’ın kullanıcılar tarafından en çok sevilen özelliklerinden biri ise, birçok özelliğini kullanıcılarına ücretsiz bir şekilde sunması.

Ancak Instagram’ın kullanıcıları için geliştirmiş olduğu en son özelliklerden biri olan “Şuan Aktif” özelliği ise birçok kullanıcı tarafından beğenilmiş bir özellik değil. Bu özelliği rahatsız edici bulan kullanıcıların yoğunlukta olması üzerine, Intagram geliştiricileri bu özelliği sevmeyen kullanıcıların “Şuan Aktif” seçeneğini kapatabilmeleri için uygulamaya bir yazılım ekledi.

Instagram Nedir ve Instagram nasıl kullanılır?Instagram Nedir ve Instagram nasıl kullanılır?

Instagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kullanılır? Nasıl Kapatılır?

Instagram “Şuan Aktif” Özelliği Nasıl Kapatılır?

Instagram’ın son güncellemeyle kullanıcılarına sunmuş olduğu bu özellik için ek bir uygulama ya da işlem yapmanıza gerek yok. Bazı internet sitelerinde yer alan farklı uygulama bağlantılarının kötü yazılımlı uygulamalar olduğunu ve bu uygulama ya da linklerin hesap bilgilerinizle birlikte, cihazınızın içerisinde yer alan kişisel bilgilerinizi de riske atacağının altını çizelim. 3. Şahıslar tarafından kontrol edilen kötü yazılımlı uygulamalar, cihazlarınızın içerisine sızmak için geliştirilen uygulamalar olduğundan bunları cihazınıza yüklememenizi öneririz. Instagram için gerekli olan yan bir uygulama olursa bu uygulamanın Resmi web adresinde yayınlanacaktır. “Şuan Aktif” özelliğini Instagram uygulamasının içinden hiçbir ek uygulama gerektirmeden kapatılabilmektedir.

  • Instagram “Şuan Aktif” özelliği çok basit bir şekilde kapatılabilmektedir.
  • Öncelikle uygulamaya girerek, kendi hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Arından ekranın sağ üst kısmında bulunan “Üç Nokta” simgesini seçerek, Intagram’ın seçenekler menüsüne giriş yapın.
  • Seçenekler kısmından “Ayarlar” menüsünü seçin.
  • “Ayarlar” menüsüne girdiğinizde karşınıza çıkan seçenekler arasında “Hareket Durumunu Göster” seçeneği bulunmaktadır. “Şuan Aktif” özelliğini kapatmak için bu özelliği pasif hale getirmeniz gerekli.

Ancak bu özelliği kapattıktan sonra diğer kullanıcıların da aktiflik durumunu göremeyeceğinizi de hatırlatmakta fayda var. İşte Instagram’da “Şuan Aktif” özelliğini kapatmak için yapmanız gereken tek şey bu adımları izlemeniz.


İlgili uygulamalar
Hikayeler Özelliği Instagram Keşfet'e de GeliyorHikayeler Özelliği Instagram Keşfet'e de Geliyor
Instagram Akış Yenilenemedi Hatası ÇözümüInstagram Akış Yenilenemedi Hatası Çözümü

PAYLAŞ