Instagram Story’e şarkı ekleme özelliği Türkiye'de kullanıma açıldı - Haberler - indir.com

Instagram Story’e şarkı ekleme özelliği Türkiye'de kullanıma açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-16 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Facebook ve Instagram’ın aldığı yeni güncellemeyle birlikte hikayelere şarkı ve şarkı ekleme özelliği Türkiye’de de kullanım sunuldu.

Yurt dışında uzun bir süredir hali hazırda kullanımda olan şarkı ve şarkı ekleme özelliği dün yayınlanan bir güncellemeyle Türkiye’deki kullanıcılarında kullanımına sunuldu. Hem Facebook uygulaması, hem de Instagram uygulaması için eş zamanlı olarak yayınlanan özellik pek çok kullanıcı tarafından beğeniyle karşılandı.

Instagram masaüstü direkt mesaj özelliği kazanıyorInstagram masaüstü direkt mesaj özelliği kazanıyor

Özelliğin Türkiye’de kullanıma açılmasının bu kadar gecikesindeki asıl neden Facebook’un bugüne dek Türkiye’deki müzik şirketleriyle anlaşma sağlayamamış olmasından kaynaklanıyor. Özellik Türkiye’de kullanıma açılmadığı için kullanıcılar yurt dışında bu özelliği kullanan kullanıcıların eklediği şarkıları da dinleyemiyordu. Bunun için uzun bir süredir çalışmalarına devam eden sosyal medya devi 39 milyon şarkıdan oluşan müzik kütüphanesini Türkiye’de kullanıma sundu. Yeni özellik sayesinde artık Instagram kullanıcıları kütüphaneden istedikleri şarkının seçtikleri 15 saniyelik bölümünü hikayelerine ekleyebilecek ve başka kullanıcıların hikayelerindeki müzikleri dinleyebilecekler.

 

Instagram her hikaye için farklı bir gizlilik ayarı sunacak!


Buna ek olarak otomatik şarkı sözü özelliği de şarkı yayınlama özelliğiyle eş zamanlı olarak Türkiye’deki kullanıcılara sunuldu.  Bu özellikle birlikte Instagram kullanıcıları şarkıların sözlerini müzikle senkronize bir şekilde hikayelerine ekleyebilecekler.

 


İlgili uygulamalar
Instagram dışarı çıkanları engelleyecek!Instagram dışarı çıkanları engelleyecek!
Masaüstü için gelen Instagram canlı yayın hamlesiMasaüstü için gelen Instagram canlı yayın hamlesi

PAYLAŞ