Instagram sponsorlu içerik politikasını yeniden düzenlendi - Haberler - indir.com

Instagram sponsorlu içerik politikasını yeniden düzenlendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-19 19:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya devi Instagram, Birleşik Krallık’ın sosyal medya influencer’ları hakkında yapmış olduğu açıklama sonrasında harekete geçti. Öyle ki platform, sponsorlu içerikleri sponsorlu olarak işaretlemeyen influencer’ları hedefine almış gibi duruyor. Sosyal medyanın ve internet kullanımın dünya genelindeki yaygınlaşması ile beraber kullanıcılar, gelir kazanmak için yeni yollar da ürettiler. Bu yeni gelir yolları o kadar büyük seviyeye erişti ki, insanlar sosyal medya influencer’ı olmak istemeye başladılar. Bu sayede ise birçok insan temel olarak paylaşım gerçekleştirerek para kazanmak istemeye başladı.

Sosyal medya platformlarından Instagram da aynı bu şekilde ilerliyor. Fazla sayıda takipçiye sahip olan ifluencer’lar çeşitli markalar ile anlaşma gerçekleştirerek bu markaların ürün yada hizmetlerine paylaşımlarında yer veriyorlar. Bu noktada sizin profiliniz, markaları duyuran bir reklam platformu haline geliyor.

Instagram Reels'e 3 yeni özellik geldiInstagram Reels'e 3 yeni özellik geldi

Instagram kurallara uyulmasını istiyor

İnfluencer’ların bu yaptıkları durum ile Instagram baş etmek zorunda kaldı. Öyle ki platformdaki normal kullanıcılar, görmüş oldukları paylaşımların sponsorlu bir paylaşım olup olmadığını artık anlayamaz hale geldi. Durum böyle olunca Instagram, Birleşik Krallık tarafından yapılan bir açıklama ardından bu işi araştırmaya başladı. Birleşik Krallık, Instagram’daki çoğu influencer’in paylaşımlarında o paylaşımın sponsorlu olup olmadığı konusunda bilgi sunmadığını açıkladı. Takipçilerini sponsorlu içerikleri sebebiyle kaybetmekten korkan influencer’ların ise bu paylaşımları, sektörü olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor.

Bu sebeple ise Instagram, yeni açıklamasına göre artık sponsorlu paylaşımlarını sponsorlu olarak işaretlemeyen influencer’ları marka ve işletmelere bildireceğini söylüyor. Bu sayede ise platform hem kendisini tehlikeye sokan influencer’lara hem de o kullanıcıların anlaşmalı olduğu markaları ortaya çıkararak influencer’lara her yönden baskı kurmayı hedefliyor. Instagram bu noktada içerik kalitesini her zaman en iyi seviyede tutmayı hedefliyor. Bakalım bu hamlelerini ne kadar doğru gerçekleştirecek göreceğiz.


Instagram'ın istatistikler ve sponsorlu içerikleri için yenilikler yoldaInstagram'ın istatistikler ve sponsorlu içerikleri için yenilikler yolda
Instagram keşfet sekmesi neden açılmıyor?Instagram keşfet sekmesi neden açılmıyor?

PAYLAŞ