Instagram sonrasında Facebook'ta da beğeni sayısı kalkıyor mu? - Haberler - indir.com

Instagram sonrasında Facebook'ta da beğeni sayısı kalkıyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-03 09:15:04
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Daha önce  Intagram’ın beğenileri gizleme özelliğini getireceğini sizlere duyurmuştuk. Sahte hesaplardan sonra sahte beğenilerinde önüne geçmek için yeni yöntemler geliştiren platform geçtiğimiz ay bazı ülkelerde bu özelliği test etmeye başlamıştı. Bugün gelen bir bilgiye göre şirketin aynı yöntemi Facebook içinde uygulamaya karar verdiği öğrenildi. 

Instagram geçtiğimiz ay beğeni ayarlarını kaldırma özelliğini Avusturalya, İtalya, Kanada Yeni Zelanda, Japonya ve Brezilya’da kullanıma açmıştı. Henüz deme amaçlı yayınlanan yeni özelliği kullanıcılar isteğe bağlı bir şekilde kullanabiliyordu.   

Instagram'da sahte haberler için şikayet dönemiInstagram'da sahte haberler için şikayet dönemi

Instagram’dan sonra Facebook’ta mı beğenileri gizliyor? 

Instagram'da beğeni gizleme özelliği aktif!

Ünlü isimlerin profillerinde ya da Intagram’ın fenomenlerinin profilinde sıklıkla karşılaştığımız yüksek beğeniler bazen sahte olabiliyor ve bu durumlar reklam verenler için de yanıltıcı oluyor. Sahte etkileşimi kaldırmak isteyen şirket öncelerinde çeşitli güvenlik önlemleri alsa da bu durumunun tamamen önüne geçmeyi başaramamış ve ardından böyle bir çözüm getirmişti. İlerleyen dönemlerde tüm Instagram hesaplarında beğeniler isteğe bağlı olmadan kapanacak mı sorusunun yanıtı ise hala gizemini koruyor. 

Bugün ise Tersine Mühendislik Uzmanı Jane Manchun Wong tarafından yayınlanan görseller, şirketin aynı yöntemi Facebook’ta da izleyeceğini gösteriyor. Sitem aynı Instagram’da oluğu gibi çalışacak. Beğeni kapatma özelliğini kullanan kullanıcılar sadece kendi fotoğraf ya da gönderilerinin beğenisini görüntüleyebilecek. Bununla birlikte kullanıcılar başkalarının beğeni sayılarını da görüntüleyemeyecek. 

Sosyal medyada rahat paylaşım dönemi başlıyor 

Bu güncellemelerin bir diğer amacı da kullanıcıların beğeni sayılarına değil sadece gönderilere odaklanmasını sağlamak. Bildiğiniz gibi sosyal ağ uygulamalarında yaşanan ünlülük ve beğeni rekabeti kullanıcıların gönderilerine odaklanmasının da önüne geçen bir etki yaratmaya başladı. Bu duruma bir çözüm getirmek isteyen şirket, kullanıcıların ilgisini beğeniler ve yorumlardan çekerek, yeniden fotoğraf ve videolara odaklamak istiyor. 

Beğenisiz Instagram tasarımındaki açık

Ancak kullanıcılarının bu özelliğe ne tepki vereceğini bilmeyen şirket, aktif kullanıcılarının etkileşimlerinin azalmasından da korkuyor. Bu nedenle özelliği şimdilik isteğe bağlı olarak yayınlayan şirket deneme süresi bittikten sonra izleyeceği adımları daha net belirleyecek. Eğer şirket kullanıcılardan etkileşim kaybı yaşamazsa Instagram’a yeni eklenen bu özelliğin ilerleyen dönemlerde Facebook’ta da karşımıza çıkacağını söylemek yanlış bir varsayım olmaz. 

Birçok kullanıcı gözünden baktığımızda ise bu yeni özellik sosyal medyada özgür ve rahat bir paylaşım döneminin habercisi. Facecook’un beğeni gizleme özelliğini ne zaman devreye sokacağı le ilgili ise henüz resmi bir bilgi yok. Konuyla ilgili farklı kaynaklardan bilgi elde ettikçe sizleri de bilgilendiriyor olacağız. 


Facebook yönetimi Instagram'ın reklamlarını arttıracakFacebook yönetimi Instagram'ın reklamlarını arttıracak
Instagram'da artık size kimin mesaj gönderebileceğini belirleyebileceksinizInstagram'da artık size kimin mesaj gönderebileceğini belirleyebileceksiniz

PAYLAŞ