Instagram Siber Zorbalık İçin Yeni Önlemler Almaya Başladı - Haberler - indir.com

Instagram Siber Zorbalık İçin Yeni Önlemler Almaya Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-27 15:00:11
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Instagram Başkanı Adam Mosseri yaptığı yeni açıklamasında son günlerde gündemde yer alan Limitler (Limits) özelliği için çalışma yapıldığını söyledi. 

Instagram için son günlerde gündeme yeni özellik iddiaları gelmeye başladı. Limits olarak adlandırılan ve Türkiye'de Limitler ya da Sınırlar olarak yer bulması beklenen yeni özellik, sürpriz bir şekilde doğrulandı. Instagram Başkanı Adam Mosseri tarafından yapılan resmi açıklamalar ile doğrulanan özellik, kullanıcıların özellikle yoğun taciz anlarında, hesabını koruma altına almasını sağlayacak. Mosseri, kullanıcıların hesaplarını geçici olarak koruma olanağı verecek “Limitler” adlı yeni bir özelliğin test edildiğini doğrulaması gündemde uzun zamandan beri konuşulan iddiaların da doğru olduğunu gösterdi. 

Instagram hikayelere çeviri özelliği geldiInstagram hikayelere çeviri özelliği geldi

Kullanıcılar Tacizden Limits Özelliği İle Korunacak

Özellikle artan sosyal medya kullanımları ile birlikte yaşanan olaylara karşı kullanıcıların ortak bir şekilde tepki vermesi, hedefe alınan isimler için sosyal medya kullanımını oldukça zorlaştırıyor. Bu tür durumlarda günümüzde de gördüğümüz örneklerde olduğu gibi kullanıcılar çoğu zaman hesabını dondurmak ve geçici bir süreyle kullanım dışı bırakmak istiyor. Ancak Instagram bu durumu çok sevmemiş olsa gerek yeni bir özellik ile birlikte kullanıcıların bu tür durumlarda yararlanabileceği yeni bir özellik geliştiriyor. 

Avrupa Kupası Maçları Sonrasında Gündem Olmuştu

Instagram’ın mevcut özellik üzerinde çalışmasını en çok tetikleyen detaylar ise küresel olarak yaşanan ırkçılık ve siber zorbalık olayları oldu. Zira son olarak yaşanan örnekte Avrupa Şampiyonası'nın finalinde 3 siyahi futbolcunun penaltıyı kaçırmasının ardından mevcut futbolcu hesaplarına yönelik tehditkar ve küfürler içeren mesajlar gönderilmeye başlandı. Böylesine yoğun bir mesaj ve saldırı altında kullanıcıların yapabileceği çok fazla bir işlem olmazken, Instagram mevcut durumlarda yararlanabilecek Limits özelliği ile birlikte kullanıcı dostu bir yapıda olduğunu sergilemek istiyor. 

Instagram Limits Özelliği Nasıl Çalışacak?

Limits, kullanıcılara pek çok farklı konuda özel imkanlar sunacak. Böylece kullanıcı istediği araçları kullanarak mevcut mesaj ve tacizlere karşı koruma sağlayabilecek.

Yapılan açıklamalara göre mevcut özelliklerden birisi kullanıcıların belirli gruplardan gelen yorum ve mesajları geçici olarak sınırlayabilmesi. Üstelik mevcut sınırlama haftalarca devam ettirilebilecek. Böylece kullanıcılar belirli gruplar tarafından örgütlenerek yapılan bu tip saldırıları, grupları engelleyerek kolayca ortadan kaldırabilecek.

Mevcut yeni özellik kapsamında sağlanacak bir diğer avantaj ise kelime ve emojilere sınırlamaların getirilebilmesi. Özellikle emojiler üzerinden yapılan saldırılar ve ırkçılık olaylarını önüne geçilebilmesi adına geliştirilen bu araç sayesinde, kullanıcılar yapılacak yorumlarda ve gönderilecek mesajlarda daha kısıtlayıcı davranabilecek. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ