Instagram Sahte Takipçi Dönemi Sona Eriyor - Haberler - indir.com

Instagram Sahte Takipçi Dönemi Sona Eriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-05 14:00:35
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya üzerinde oldukça fazla takipçi sayısına erişmek ve büyük kitlelere ulaşmak bütün kullanıcıların isteyebileceği bir durum diyebiliriz. İnternet ortamında 'fenomen' olarak adlandırılan ünvana kavuşmak yüksek takipçi sayılarını beraberinde getiriyor ve bu noktada para kazanmanın yeni bir yoluda açılmış oluyor. YouTube yayıncıları, Twitter kullanıcıları, Instagram kullanıcıları ve buna benzer birçok sosyal medya sitesinde takipçi sistemi ile fenomen olmanın birçok yolu bulunuyor. Ancak organik ve doğal yollar ile takipçi kazanmak oldukça zor olduğundan ötürü hızlı ve kolay bir yol olan takipçi satın alma işine kullanıcılar giriş yapabiliyor. Ancak son gelen bilgilere göre takipçi satın alarak fenomen olma hayalleri son bulacağa benziyor.

Daha çok fotoğraf paylaşım platformu Instagram'da böyle durumlar beklenirken, sadece Instagram'da değil YouTube, Twitter ve benzeri sosyal medya alanlarında para karşılığı takipçi satın alma durumları olabiliyor. Birkaç saat içerisinde binlerce kişinin takip ettiği bir hesaba sahip olabiliyor ve hatta beğeni ve yorum gibi içerikler de satın alabiliyorsunuz. Elinizde bulunan sahte takipçiler ve etkileşim ile beraber çeşitli sponsorluklar işine girerek para kazanmaya başlayabilirsiniz. Reklam veren taraflar ise takipçi detaylarını ve etkileşimleri incelemediği için bir sorun çıkmıyor.

Instagram ise sahte takipçiler ile platformu üzerinden haksız kazaç elde etmek isteyenlerin önüne geçmek adına yeni çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda üçüncü partı InstaPlus, Instagress gibi site ve uygulamaları engelleyen şirket şimdi ise sahte fenomenlerin eriştiği servisleri azaltmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. Şirket artık onlarca girilen hashtag fotoğraflarında aramalarda yada keşfet kısmında çıkmasını engelleyecek. Bu sayede sahte fenomenler eskisi kadar yaygın olmayacak diyebiliriz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ