Instagram sahte hesap dolandırıcılığı kimleri, nasıl etkiliyor? - Haberler - indir.com

Instagram sahte hesap dolandırıcılığı kimleri, nasıl etkiliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-29 18:30:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformlarında birçok dolandırıcılık yöntemi bulunuyor. Bu noktalardan birisi olan Instagram için de bu durumun geçerli olduğunu belirtelim. Şimdi ise bazı kullanıcıların etkilenmiş olduğu sahte hesap dolandırıcılığının tekrar gündeme geldiğini belirtelim. Bazı kullanıcılar kişisel hesaplarından takip etmek istemedikleri kişileri takip etmek amacı ile Instagram’da sahte hesaplar açıyorlar. Bazıları ise bu dolandırıcılık yöntemi ile kullanıcılara başvuruyorlar. Gelin şimdi söz konusu yakın zamanda ortaya çıkan sahte hesap dolandırıcılığı nasıl işliyor bunun detaylarına bakalım.

Instagram sahte hesap dolandırıcılığı nedir?

Instagram, Reels’i TikTok’a alışmış kişiler için daha kullanışlı hale getirmeye çalışıyorInstagram, Reels’i TikTok’a alışmış kişiler için daha kullanışlı hale getirmeye çalışıyor

Kişinin gerçek hesabı ile aynı fotoğraf ve profil açıklamasına sahip bir hesap açılıyor. Daha sonra orijinal hesaba sahip kişinin listesindeki kişilere bu sahte hesap ile takip istekleri atılıyor. Gerçek kişinin listesinde yer alan kullanıcılar bu yeni hesabın sahte olduğunu anlamıyor. Sahte hesap kişileri ekledikten sonra kişilere kopyalamış olduğu bir mesajı gönderiyor. ”a101’den alışveriş çeki dağıtıyorum, cep hattın faturalı mı” eğer bu mesaja evet diye cevap verilirse, ” Katılanlara 2 aylık faturaları ödeniyor ve 500 TL ve 5000 TL arası para ödülü çekler ile iPhone 7 Plus 32 GB Black kazanma şansı” tarzında mesajlar gönderiliyor. Bu durum anlaşılır ise listedeki kişi tarafından bu sahte hesap engelleniyor ancak kişinin adı zedelenmiş oluyor.

Bu mesajın yanı sıra hangi operatörsün sorusuna karşılık MOBILODEME KAYIT yazarak 5555’e bir kısa mesaj gönderilmesi isteniyor. Bu durumda ise kişinin faturasına çeşitli bedeller yansıyor. İnternet üzerinde en yoğun olarak karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerinden birisi bu söz konusu sahte hesap oluyor. Bu gibi durumlarda sahte hesabı şikayet ettirerek kapattırma yoluna gidebilirsiniz. Ayrıca güvenliğiniz için ana hesabınızın şifre ve çeşitli güvenlik bilgilerini de güncellemenizi öneririz.


Instagram Android uygulaması güvenlik açığı ile gündemdeInstagram Android uygulaması güvenlik açığı ile gündemde
Instagram yeni özellikleri: Instagram grup hikâyeleri ve fazlasıInstagram yeni özellikleri: Instagram grup hikâyeleri ve fazlası

PAYLAŞ