Instagram reklam gelirlerini paylaşacak! - Haberler - indir.com

Instagram reklam gelirlerini paylaşacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-16 19:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Sosyal medya platformu Instagram, daha uzun videoları paylaşma imkanı sağlayan IGTV'de büyüyen pazarını daha da büyütmeyi hedefliyor ve YouTube ile rekabet edecek. Instagram, Cuma günü en iyi video içerik oluşturucularına ulaşmaya başladı. Reklamlarına ortak olmalarını istedi ve konuyu bilenlere göre, programdakiler YouTube ile aynı oranda IGTV'deki bütün reklamlardan yüzde 55 oranında bir pay alacak.

Instagram reklam gelirlerini paylaşacak

Şirket bu bahar aylarında reklamları test etmeye başlayacağını duyurdu. Instagram'dan Justin Osofsky şu açıklamada bulundu:

Facebook karanlık mod daha yi bir arayüze sahip olacak!Facebook karanlık mod daha yi bir arayüze sahip olacak!

Bu, içerik oluşturucuların IGTV ile para kazanmalarına yardımcı olmak için ileriye doğru atılan bir adımdır. Bunu doğru yaptığımızdan emin olmak için test etmemiz gerek. Geliştirmelere devam etmek için birkaç yaratıcıyla konuşuyoruz

Gelir paylaşımlarının eksikliği, en iyi dijital yıldızlarının Instagram IGTV formatından uzak durmasının ana sebeplerinden birisiydi.

Facebook, Instagram’a güveniyor

Facebook, özellikle sosyal ağı yavaş kaldığı için bir sonraki büyüme dalgası adına Instagram'a güveniyor. Instagram'ın şu an ana güncelleme feed'inde ve hikayeler özelliğinde 24 saat sonra kaybolan reklamlar var. Dünyanın en büyük çevrimiçi video sitesi olan YouTube geçen yıl reklam satışlarından 15 milyar dolar elde etti.

IGTV Haziran 2018’deki çıkışından bu yana kullanıcılarını kendisine çekmeye çalıştı. Çünkü Instagram’ın en popüler profillerinin çoğu fotoğraflarının ve hikayelerini sık sık paylaşmalarına rağmen IGTV için daha uzun videolar yayımlamadı.


İlgili uygulamalar
YouTube mobil uygulamasında YouTube mobil uygulamasında "Trendler" sekmesi değiştirildi!

PAYLAŞ